JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Beholder alle fødestuer i Nord-Norge

Styret i Helse Nord har vedtatt å opprettholde alle fødestuene i landsdelen.

Beslutningen innebærer at den forsterkede fødeavdelingene i Lofoten får bestå. Fødeavdelingen ble anbefalt omgjort til en vanlig jordmorstyrt fødestue i forslaget til nye nasjonale kvalitetskrav for svangerskaps-, fødsels- og barselomsorg. Nå har Helse Nord besluttet at kirurgisk gynekolog i vakt fortsatt skal kunne gjennomføre nødkeisersnitt i Lofoten.

– For Nord-Norge er det viktig med en spesialisthelsetjeneste som yter alminnelige tjenester nært der folk bor. Vi skal gjøre det vi kan for å sikre et desentralisert fødselstilbud. Nå skal vi ytterligere intensivere arbeidet med å utdanne og rekruttere de fagfolkene vi trenger, sier Bjørn Kaldhol, styreleder i Helse Nord RHF.

I Helse Nord er det kvinneklinikker i Tromsø og Bodø. Fødeavdelinger er det i Sandnessjøen, Mo i Rana, Stokmarknes, Narvik, Harstad, Hammerfest og Kirkenes. Jordmorstyrte fødestuer er det i Brønnøysund, Mosjøen, Gravdal, Lenvik, Nordreisa og Alta.

– Kvaliteten på tilbudet skal styrkes ved økt satsing på rekruttering av fødselsleger, sier Kaldhol. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse