JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bjørkli: Glad i dag, men usikker på morgendagen

Geir Bjørkli, forbundsleder i Norsk fengsels- og friomsorgsforbund (NFF) er glad for at arbeidstakerorganisasjonene fikk gjennomslag for bruttolønnsgarantien, men er usikker på hva fremtiden vil bringe for sine medlemmer.

nina.hanssen@lomedia.no

Bjørkli mener de fikk gjennomslag for det viktigste kravet, nemlig om bruttoordningen.

– Vi får beholde dagens system. Det er positivt og jeg er glad for at det ble en enighet om dette til slutt, sier han. Men er litt usikker på hvordan det vil bli i framtiden. Det er mange aktuelle problemstilinger det fortsatt hersker en del usikkerhet rundt. Blant annet hvordan dette med leveralderjusteringen vil slå ut når folk nå lever lenger. Men han vil også slå ring om særaldersgrenser.

Vil forbedre særaldersgrensene

– Mange som jobber i kriminalomsorgen har særaldersgrenser. Ingenting skjer nå, men vi vil fortsatt kjempe for at denne ordningen ikke skal svekkes. Vi vil beholde eller forbedre denne ordningen. Dette blir nok et viktig tema for oss i oppgjøret til neste år, sier han. Bjørkli puster lettet ut etter årets oppgjør, men ser for seg et krevende hovedoppgjør til neste år. Det er mange ting som skal justeres.

– Jeg vet det nå jobbes på ekspertnivå videre med levealdersjusteringer og tilpasninger i forhold til folketrygden fram til 2011, sier han.

Annonse
Annonse