JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Blåblå vind over fylkene

Det er borgerlig flertall i 15 av landets 19 fylker. De rødgrønne ligger an til å miste makten i åtte fylker.

Det viser en analyse som valganalytiker Svein Tore Martinsen har gjennomført for Mandag Morgen, skriver Klassekampen.

I dag sitter de rødgrønne partiene med fylkesordføreren i 12 fylker. Ut fra dagens meningsmålinger vil de sitte igjen med fire etter høstens valg.

I seks av landets fylker ligger Høyre og Fremskrittspartiet an til å få flertall sammen. I ytterligere ni fylker trenger de to støtte fra ett av de to sentrumspartiene Venstre og KrF for å sikre et borgerlig flertall.

Nettstedet Poll of polls, som drives av Høyres sekretariatsleder på Stortinget Lars Øy og partikollega Johan Giertsen, har på sin side analysert seg fram til at de rødgrønne ligger an til å beholde flertallet i åtte av landets fylker.

Samme nettsted har ved å sammenfatte lokale meningsmålinger også regnet seg fram til at de borgerlige partiene ligger an til å få ordføreren i 182 kommuner ved høstens valg. Det blir i så fall en økning på 30 prosent fra i dag.

De rødgrønne ligger an til å tape ordføreren i 41 kommuner, mens de borgerlige ligger an til å miste sin ordfører i bare én kommune. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse