JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Musikk:

Et remixet mesterverk fra Dylan

Bob Dylan:
Time Out of Mind Sessions (1996-1997)
The Bootleg Series Vol 17

jan.erik@lomedia.no

I september 1997 ga Bob Dylan ut et album kalt «Time Out of Mind» som vant et hav av priser som mange av Dylans utgivelser gjennom årene har gjort. Dette albumet er imidlertid litt spesielt. Tida etter den gyldne Dylan-epoken på 1960-tallet og litt innpå 1970-tallet, fra folksinger på akkustisk gitar til elektrisk rocker, var av enkelte kritisert ganske sterkt. Med «Time Out of Mind» var han imidlertid tilbake igjen – i sitt ess, mente mange. Meg sjøl inkludert.

I disse dager er det utgitt en remixet versjon av dette albumet – ja, det fins faktisk en CD (og vinyl) med to versjoner av dette mesterverket. Poenget med å gi dette ut igjen er at vi får høre versjoner av låtene som ble vraket den gangen. En innspilling gjøres nemlig ikke ferdig etter ett opptak, om noen skulle tro det. Derfor fins det mange versjoner.

Og godt er det.

På dette albumet, og denne remixen, finner vi noen av Dylans siste, største og skinnende perler – ikke minst «Make You Feel My Love» som flere artister har sunget cover-versjoner av, ikke minst Anne Grete Prøis og Ingebjørg Bratland, for å nevne et par norske. Å høre Dylan synge denne kjærlighetsvisa er til å få frysninger av.

Eller den langt mer bitre «Love Sick».

I’m sick of love …

I wish I’d never met you

I’m sick of love … I’m trying to forget you

Just don’t know what to do

I’d rgive anything to be with you.

Andre highlights er “Mississippi” og ikke å forglemme den over 16 minutter lange «Highlands» - en talking blues som ikke en gang Dylans store forbilde Woody Guthrie kunne ha gjort bedre. En av mine absolutte favoritter i dylankatalogen. I det hele tatt svever Guthrie over vannet på denne innspillingen. Det er forfriskende – ja, nærmest litt rensende å høre Dylan så nær som her, så tett på den han en gang var – så langt unna håpløse konserter i Oslo Spektrum.

Annonse
Annonse