JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brekk stiller rovdyrultimatum

Landbruksminister Lars Peder Brekk krever at en eventuell ny rødgrønn regjering må rette siktet mot rovdyrene.

Detter er et krav fra Senterpartiet, dersom de skal kunne fortsette i regjering etter valget.

Statsråden og 1. nestlederen i Senterpartiet slår fast at det i en ny regjeringserklæring ikke er aktuelt med de samme kompromissene i rovdyrpolitikken som i Soria Moria-erklæringen, som nedfelte sikring av de fire store rovdyrene som et uangripelig punkt.

– Dagens rovdyrpolitikk har i for stor grad prioritert å sikre rovdyrbestanden fremfor beitenæringen. Slik kan det ikke være, sier Brekk til Adresseavisen.

Han vil kvitte seg med ynglende ulv i Norge og endre bestandsmålene, men understreker at han på noen punkter er fornøyd med inneværende stortingsperiode.

– Det er gjort en betydelig innsats med forebyggende arbeid. Det er raskere uttak av skadedyr, og det er blitt lettere å påberope seg nødvergeparagrafen. Men vi har lenge visst at dette på langt nær er tilstrekkelig for å sikre en bærekraftig beitenæring.

Han får støtte av samtlige av de andre listetoppene i Nord-Trøndelag.

– Etter min mening bør vi ikke ha en ambisjon om en levedyktig stamme av alle rovdyrene. I det nåværende regimet er det ikke enighet om bestandstallene. De offisielle tallene spriker voldsomt for registreringer utført av dem som driver med beitehold og jakt. Man må lytte mer til lokale krefter. Det er tid for å justere kursen. Situasjonen er blitt helt håpløs for beitenæringen, sier Høyres Lars Myraune. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse