JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt

«02.12.21 var en gledens dag! Var det noen som fikk det med seg?»

Pensjon fra første krone er jo forferdelig kjedelig, men forferdelig viktig, skriver Naemy Trandum Aasen.

Pensjon fra første krone er jo forferdelig kjedelig, men forferdelig viktig, skriver Naemy Trandum Aasen.

Ole Palmstrøm

Dette er et meningsinnlegg. Send inn debattinnlegg til debatt@lomedia.no
Er du en av de over en million personene som fikk en gavepakke uten like? Det var nemlig jeg.

2. desember fikk jeg en gavepakke på minst 230.000 kroner rett i fanget. Og det beste er at jeg ikke trenger å gjøre noe som helst annerledes enn jeg gjør i dag. Og det var ikke bare jeg som fikk penger! Er du en av de en million personene?

Jeg er 29 år og den nye regjeringen har gitt meg over 200.000 kroner. Min hjertesak kom i oppfyllelse. Tusen takk. Eller godt over 200.000 ganger takk!

Er du 20 år fikk du minimum 378.366 kroner.

Er du 40 år fikk du minimum 116.117 kroner.

Disse tallene har ikke inflasjonsregulering. Så beløpet vil være betydelig høyere.

Jeg er opptatt av penger, jeg er ikke så opptatt av å ha mye penger, men jeg er opptatt av å ha penger til det jeg syns er viktig. Og fremtiden min syns jeg er viktig, mine barns fremtid syns jeg er viktig, og nå fikk både jeg og mine barn en gavepakke uten like! Dette er det mange som virkelig har jobbet for.

Pensjon fra første krone er jo forferdelig kjedelig, men forferdelig viktig! Jeg tror ikke det har gått opp for meg enda. Og det virker ikke som om det har gått opp for de godt over en million andre dette gjelder. Det var i hvert fall veldig lite om dette i media med tanke på omfang og viktigheten til vanlige folk. Eller er ikke pensjon viktig nok? Kanskje vi heller burde kalt det fremtidspenger?

Dette er et tema jeg har væt så heldig å få snakket om ved flere anledninger, også med statsministeren selv. Jeg forklarte viktigheten av pensjon for meg og andre i min situasjon som med dagens ordning ikke får pensjon av 1/4 del av min lønn, noe som er veldig urettferdig og som treffer samfunnet veldig feil. Det vil jo si at de som tjener minst får desidert minst og ble rammet hardest.

Så etter et par uker med frustrasjon, retter jeg nå en utrolig stor takk til fagbevegelsen, for at dere aldri gir dere og kjemper på slik at vi arbeidere kan leve lykkelig tåkelagte selv etter at vi har sluttet og jobbe. Og takk til Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstre parti for gavepakken. Dere innfrir så virkelig.

Nå skal det feires i mørket mens det fyres med ved.

Warning
Annonse
Annonse