JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt

«Ansatte i skolen må prioriteres i vaksinekøen»

Ansatte i skoler er i nærkontakt med mange mennesker hver eneste dag. De er i mye større grad utsatt for smitte enn de som sitter alene på kontor, skriver Kurt Ivan Rasmussen i innlegget.

Ansatte i skoler er i nærkontakt med mange mennesker hver eneste dag. De er i mye større grad utsatt for smitte enn de som sitter alene på kontor, skriver Kurt Ivan Rasmussen i innlegget.

Colourbox.com

Dette er et meningsinnlegg. Send inn debattinnlegg til debatt@lomedia.no
Skolenes landsforbund Agder mener det er på høy tid at alle ansatte i skolen prioriteres i vaksinekøen.

Lærere går på jobb hver dag og bidrar i stor grad til at AS Norge går rundt. Samtidig er de redde for å bli smittet av covid-19.

Ansatte i skoler er i nærkontakt med mange mennesker hver eneste dag. De er i mye større grad utsatt for smitte enn de som sitter alene på kontor.

Den siste utviklingen viser også at smitten øker mest blant skoleelever, noe som bekymrer våre medlemmer. Ansatte i undervisnings- og opplæringssektoren utfører samfunnskritiske oppgaver, på lik linje med helsearbeidere, og det haster å få vaksinert denne gruppen i skolen.

At elever og lærere klarer å holde en meter avstand til enhver tid, er en illusjon som de på hjemmekontor/eget kontor tror er mulig å få til. Og det er disse som lager smittevernveiledere og som ikke har mulighet for å sette seg inn i hvordan det er ute på skolene.

Lærere er slitne av å jobbe. Det å møte fysisk på skolen, og samtidig ha digitale opplegg for de elevene som av ulike grunner ikke kan møte opp, tærer på kreftene.

Vi er bekymret for lærernes arbeidsmiljø, og derfor mener årsmøtet i Skolenes landsforbund Agder at lærere som vil vaksineres, må rykke litt lengre fram i vaksinekøen.

Les også: På ett år har over 1100 søkt Nav om å få godkjent covid-19 som yrkessykdom. Noen yrkesgrupper skiller seg ut

Warning
Annonse
Annonse