JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt

Det er blytungt å være medlem i Arbeiderpartiet for tiden

Skal Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre vinne neste valg må dem begynne å snakke med folk, lytte og lære seg å kommunisere, skriver Thomas Grønnli Pettersen.

Skal Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre vinne neste valg må dem begynne å snakke med folk, lytte og lære seg å kommunisere, skriver Thomas Grønnli Pettersen.

Jonas Fagereng Jacobsen

Dette er et meningsinnlegg. Det er skribentens mening som kommer til uttrykk. Du kan sende inn kronikker og kronikkinnlegg til FriFagbevegelse på epost til debatt@lomedia.no
Warning
Vi har rett og slett nesten ikke drevet med politikk, men alt annet.

Vi har drevet med aksjer vi ikke burde kjøpt, pendlerbolig vi ikke skulle hatt, venner vi ikke skulle plassert i godt betalte verv og masse mer.

En oppgave vi nå må begynne å ha større fokus på, er å møte og prate med folk igjen. Å lytte til folk er det som brukte å være vår beste egenskap.

Et godt eksempel på det er kraftløftet vi fikk fra regjeringen rett før valgkampen, som mer eller mindre la hele valgkampen i ruiner i Finnmark. Løftet var godt det, men ingen i verden forsto hvorfor det var viktigst å elektrifisere Melkøya fremfor å ha nok kraft til hele Finnmark.

Problemet var ikke selve kraftløftet, men kommunikasjonen rundt den som ødela en hel valgkamp i Finnmark. Tusen takk for den!

Politikk har sluttet å handle om å ha rett, men om å få rett til slutt, men politikk ser stygt ut når det kommer fra toppen og motvillig blir tred nedover hodet på folk som ikke har fått påvirket den.

Politikk er verdens vakreste ting om det starter lokalt og ender opp med vedtatt nasjonal politikk. Når politikken begynner på grasroten, så har saken gjerne god forankring hele veien.

Videre mener jeg det må endringer til i Arbeiderpartiet på sentralt nivå, og i tillegg fornye politikken slik at politikken svarer ut de utfordringene folk opplever i dag.

Det nytter ikke at regjeringen har levert de 100 første dagene når folk ikke har råd til mat, klær, drivstoff eller renteøkninger. Dette er utfordringene folk kjenner på i hverdagen.

Høyresiden har aldri hatt, og kommer aldri til å ha svar på sånne spørsmål. Det viser de alternative budsjettene til Høyrekameratene.

Veien ligger åpen for Arbeiderpartiet, med venner som kan hjelpe folk til en bedre hverdag.

Mens Arbeiderpartiet synker, så vokser LO sakte, men sikkert. Kanskje Arbeiderpartiet skulle brukt mer av tiden på å lære hvordan LO jobber.

Jeg opplever at LO har svarene på det folk har av utfordringer, og LO har evnen til å snakke, lytte å ta imot innspill, og til og med å jobbe med innspillene man får når man er rundt og snakker med medlemmene sine.

Skal Arbeiderpartiet vinne neste valg må dem begynne å snakke med folk, lytte til folk, lære seg å kommunisere ut politikken på en god måte og ha en god politikk for dyr-tiden som gir resultater for de som trenger det mest.

Annonse
Annonse