JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Trine Skei Grande gir seg som Venstre-leder.

Trine Skei Grande gir seg som Venstre-leder.

Jan-Erik Østlie

Kommentar:

«Halmstrået i Venstre brakk»

Trine Skei Grande trekker seg som Venstre-leder.
11.03.2020
15:34
12.03.2020 08:00

kjell.werner@anb.no

Hun går også ut av regjeringen og sier samtidig nei til gjenvalg til Stortinget. Trine Skei Grande ble nylig innstilt til gjenvalg som partileder av en enstemmig valgkomite. Men det har ulmet kraftig under overflaten, og nå står Venstre i full brann.

Trine Skei Grande klamret seg til makten, men halmstrået brakk. Etter ti år som partileder kaster hun motvillig inn håndkleet. Det er et åpent spørsmål hvem som tar over ledertrøya i partiet. Sveinung Rotevatn er kanskje det heteste navnet, for han er tross alt innstilt som ny første nestleder. Abid Raja har også fortsatt lyst på ledervervet.

Følg oss på Facebook

Det så lenge ut som et sjakktrekk da partilederen løftet kamphanene Rotevatn og Raja inn som statsråder i regjeringen. De to roet seg. Det gjorde ikke partiet. Grande spilte høyt og endte sjakk matt. Venstre-lederen har brukt helgen til å tenke, og hun har kommet til at det beste er å slippe til «noe andre». Hvem det skulle bli, vet hun offisielt ikke. Nå er det opp til valgkomiteen å møtes igjen. Et uavgjort sjakkparti mellom Rotevatn og Raja er ingen løsning.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Trine Skei Grande sier hun var villig til å trekke seg dersom valgkomiteen klarte å bli enig om en alternativ kandidat. Det klarte komiteen ikke. Kompromisset var at hun skulle fortsette med Rotevatn og Raja som nestledere. De to skulle sørge for fornyelsen med Grande som kontinuiteten. Kompromisset viste seg imidlertid å være for skjørt, først og fremst fordi Grande har for liten tillit i partiet. Ropet om fornyelse er for stort.

Det blir en trist sorti for Trine Skei Grande. Venstre-lederen burde ha tatt signalene tidligere og sørget for en verdig avgang.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
11.03.2020
15:34
12.03.2020 08:00