JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt

Høyre tok kraftig feil

Arbeid gir inntekt, frihet og mulighet til å leve det livet vi drømmer om, skriver Nils Kristen Sandtrøen.

Arbeid gir inntekt, frihet og mulighet til å leve det livet vi drømmer om, skriver Nils Kristen Sandtrøen.

Leif Martin Kirknes

Dette er et meningsinnlegg. Send inn debattinnlegg til debatt@lomedia.no
De hevdet at Ap ikke ville sørge for at flere fikk faste jobber samtidig som flere som stod utenfor, ville bli inkluderte.

De hevdet at forsterking av arbeidsmiljøloven ikke kunne gjøres samtidig som unge folk fikk prøve seg i arbeid. 

De tok feil. Og partiet som hevdet dette, heter Høyre.

Over lengre tid har Høyre bygd opp sitt hovedargument i arbeidslivspolitikken rundt en grunnleggende feil.

I deres kamp for at folk skal kunne bli ansatt på midlertidige stillinger uten at det er noen grunn for det, har det påståtte hovedargumentet vært at de har gjort det for at folk «skal få prøve seg».

Problemet for Høyre er bare at tallene fra SSB viser at arbeidsdeltakelsen i Norge aldri har vært høyere i nyere tid enn etter at Ap og Senterpartiet kom i regjering.

Det er flere grunner til dette. En av faktorene som bidrar i rett retning er den nye regjeringens arbeidslivspolitikk.

For når innleie av lavt betalt og uorganisert arbeidskraft på korttidsopphold blir vanskeligere, blir bedriftene nødt til å se seg om etter unge folk fast bosatt her i Norge, som kan tas inn på lærekontrakter.

Samtidig ser vi flere gode eksempler på at bedriftene nå jobber sammen med Nav for å inkludere de som tidligere har ramlet utenfor.

Ap øker også innsatsen på det vi vet virker for å hjelpe flere inn i arbeidslivet.

Med innføring av Ungdomsgarantien, med dedikerte ansatte på Nav-kontorene som har mulighet til tid og tålmodighet i sitt arbeid for å gi tettere individuell oppfølging av unge utenfor arbeid, utdanning og opplæring.

Ungdomsgarantien handler om å se arbeid, helse og utdanning i sammenheng. 

100.000 flere innbyggere har kommet i jobb etter Ap kom i regjering. Flere av disse har også fått faste jobber. Det kan også gi muligheter for å etablere seg med egen bolig og familie.

Arbeid gir inntekt, frihet og mulighet til å leve det livet vi drømmer om. Arbeid er rett og slett ofte den beste medisin på så mange måter. Det viktigste i livet må være det viktigste i politikken.

Derfor kjemper Ap for arbeid til alle i et trygt og rettferdig arbeidsliv. 

Fremtidsutsiktene for mange tusen enkeltpersoner som tidligere har vært de mest sårbare i arbeidslivet, har nå reelt håp om å få oppleve alle fordelene som fast jobb og inntekt gir. 

Warning
Annonse
Annonse