JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt

Ikke mobb bedriften vår, HMF!

Vårt ønske er at HMF slutter å angripe bransjekollegaer, skriver Heisplan-ansatte.

Vårt ønske er at HMF slutter å angripe bransjekollegaer, skriver Heisplan-ansatte.

Leif Martin Kirknes (illustrasjonsfoto)

Dette er et meningsinnlegg. Send inn debattinnlegg til debatt@lomedia.no
Vi jobber bedriften i Heisplan, som er en del av det organiserte arbeidslivet gjennom hovedavtalen mellom NITO og Virke. Den gir oss tariffavtale, god lønn og AFP. Likevel sjikanerer Markus Hansen, leder for Heismontørenes Fagforening (HMF), oss og prøver å skremme kundene våre.

Ansatte i Heisplan

Flere av oss som jobber i Heisplan har tidligere vært medlemmer i HMF. Når vi ikke er det lenger, så er det fordi det var flere ting som gjorde at vi ikke følte oss hjemme.

I Norge har vi heldigvis organisasjonsfrihet, og det betyr at man kan velge hvilken fagforening man eventuelt melder seg inn i. Det er Markus Hansen leder for HMF åpenbart ikke enig i, siden det kommer antagelser, forskrudde halvsannheter og skremmebilder mot NITO, Virke og Heisplan.

Heismontørenes Fagforening ønsker monopol på fagforeningsmedlemskap blant oss som jobber med å montere heiser. Når de ikke får det som de vil, går de tydeligvis til angrep på bransje kolleger bedriften og ledelsen.

Å gå punktvis gjennom alle påstander som slenges ut tar for lang tid. Men én av tingene vi reagerer sterkt på, er at det sendes mail til kundene våre og påstås blant annet at medlemmer i NITO ikke jobber med å montere heiser og at sosial dumping foregår hos oss.

Det er rett og slett løgn, og sier bare litt om hvilket nivå av seriøsitet leder for HMF legger seg på. Hvor er folkeskikken?

Målet er åpenbart å presse alle til å danse etter Markus Hansens pipe. Og nåde de som ikke gjør det, da skal HMF ført av Hansen – med alle virkemidler – gjøre livet surt for dem.

Att det finnes forskjellige ønsker rundt organisering og hvor man eventuelt ønsker dette, må kunne respekteres! Grunnen til det er rett og slett at ansatte, av egen fri vilje, har valgt å ikke være medlemmer.

Vi ønsket en avtale som er bedre tilrettelagt for alle våre ansatte enn den man kunne få til gjennom Heisoverenskomsten. Det har vi fått gjennom landsoverenskomsten, og en NITO-godkjent lokal avtalestruktur i tillegg.

Vi jobber i en bedrift med ordnede arbeidsforhold og et godt forhold og miljø mellom ansatte og ledelse. Vi har en arbeidsgiver som tar hensyn til at det er ulike behov hos de ansatte. Fleksibiliteten er det aller mest verdsatte punktet for både norske og ikke etnisk norske ansatte. D

ette har resultert i to lønnsmodeller der de ansatte kan velge selv den modellen som passer best for den enkelte. Dette har vi kommet frem til gjennom god dialog mellom de ansatte og ledelsen i selskapet.

Vårt ønske er at HMF besinner seg, og slutter å angripe bedriften og bransjekollegaer.

Pågående «hjelpeaksjoner» påvirker arbeidshverdagen negativt og er belastende for oss som jobber her, heismontør eller ikke.

Det er på tide å besinne seg nå, for oppførselen hittil tyder på at det er å få viljen sin som er den egentlige motivasjonen.

Takk for «hjælpa» så langt, hvis vi trenger mer, skal vi si ifra!

Warning
Annonse
Annonse