JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kommentar

«Nå er det arbeidsfolks tur. Vi må satse mer på fellesskapet»

SAMMEN: Vi må satse mer på fellesskapet og mindre på privatisering og skattelette til de rikeste. Vi står sterkere sammen, skriver forbundsleder Jørn Eggum.

SAMMEN: Vi må satse mer på fellesskapet og mindre på privatisering og skattelette til de rikeste. Vi står sterkere sammen, skriver forbundsleder Jørn Eggum.

Håvard Sæbø

Dette er et meningsinnlegg. Send inn debattinnlegg til debatt@lomedia.no
Vi står sterkere sammen, mener forbundslederen.

Arbeiderbevegelsen i Norge har alltid ført kampen for et bedre samfunn gjennom fagforeningsarbeid og politisk arbeid. Uten det politiske arbeidet, ingen åttetimersdag, arbeidsmiljølov eller ferielov. Derfor er høstens stortingvalg viktig for oss.

Regjeringen Solberg må skiftes ut. Fra første dag gikk regjeringen til angrep på den norske arbeidslivsmodellen ved å åpne opp for mer midlertidige ansettelser. De tok feriepengene til de som mottok dagpenger. De har nektet å gi pensjon fra første krone.

Nå ser vi at de angrer fordi fagbevegelsen mobiliserer. Men det er slappe greier de kommer med. Feriepenger på dagpenger blir bare gjeninnført midlertidig. Pensjon fra første krone vil de tidligst innføre i 2023, mens Arbeiderpartiet har lovet pensjon fra første krone i løpet av de første 100 dagene med ny regjering.

Gjennom koronakrisen har milliardene sittet løst til de som eier store bedrifter. Samtidig har vanlige arbeidsfolk måttet kjempe for en forutsigbar inntekt når hele bransjer stenges ned. Mange av våre utenlandske medlemmer som har betalt skatt og bygget den norske velferden, opplever å gå for lut og kaldt vann når grensene stenges.

Før korona så var den største utgiften til regjeringen store skattekutt til de aller rikeste.

Nå er det arbeidsfolks tur. Vi må satse mer på fellesskapet og mindre på privatisering og skattelette til de rikeste. Vi står sterkere sammen.

Med over 200.000 ledige og permitterte må vi ha en regjering som setter arbeid til alle som jobb nummer 1. Hele og faste stillinger må være hovedregelen. Vi trenger en aktiv stat som spiller på lag med både arbeidstakere og næringslivet for å skape trygge og gode jobber.

Fellesforbundet støtter de rødgrønne partiene Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet denne valgkampen, samt Rødt. Folkefinansiert økonomisk støtte fra arbeidsfolk gjør litt for å veie opp for bidragene landets rikfolk gir til høyrepartiene.

Viktigst av alt er likevel våre engasjerte medlemmer som bruker av sin fritid til å få folk i sitt nærmiljø og på sine arbeidsplasser til å bruke stemmeretten. For Fellesforbundet henger fagforeningsarbeid og politisk arbeid nært sammen. Det handler om å gi alle muligheten til å leve trygge og gode liv.

Warning
Annonse
Annonse