JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt:

«Offentlige utgifter i Norge har økt med mer enn 80 prosent på ti år. Det kan ikke fortsette»

Stein Lier-Hansen, administreende direktør i Norsk Industri, svarer på innlegget til Stine Hjerpbakk.

Stein Lier-Hansen, administreende direktør i Norsk Industri, svarer på innlegget til Stine Hjerpbakk.

Erlend Angelo

Dette er et meningsinnlegg. Send inn debattinnlegg til debatt@lomedia.no
Offentlig vekst=privat armod, skriver Stein Lier-Hansen.

Jeg er glad for at Stine Hjerpbakk i Manifest og jeg er enige om at privat sektor og næringslivet har blitt rammet hardt av koronakrisen. Ut over denne enigheten registrerer jeg dessverre at Hjerpbakk tillegger meg meninger jeg ikke har, samtidig som hun slår inn åpne dører.

• Stine Hjerpbakk: «Det er ingen overflod i offentlig sektor. Kutt og underfinansiering rammer oss alle»

Offentlige utgifter i Norge har økt med mer enn 80% på ti år. Det kan ikke fortsette. I alle fall ikke dersom vi har forventninger om at privat sektor igjen skal vokse, noe som er en forutsetning for fortsatt velferd og for at offentlig sektor skal kunne levere gode tjenester til oss alle i fremtiden.

Mitt anliggende har hele tiden vært at med bedre ledelse, mer fornuftig pengebruk og en annen innretning på prioriteringene i offentlig sektor, ja, så klarer vi fremtidens utfordringer. I dag brukes ressursene lite effektivt i sektor etter sektor. (Siste eks.: Kommunereformen krever flere, ikke færre, offentlig ansatte).

Den fremste forutsetningen for fremtidig velferd i Norge, er at vi styrker konkurranseevnen til landets bedrifter. Næringsliv og industri er vant til omstilling, vant til effektivisering, vant til å snu seg rundt. Det må også offentlig sektor lære seg.

Skatteetaten er beviset på at det lar seg gjøre; en eksplosjon i antall tilsyn, direktorater og andre offentlige papirflyttere er den triste og svært kostbare dokumentasjonen på det motsatte.

Warning
Annonse
Annonse