JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt

«Ta vaksinen – om du kan»

Vi står sammen i kampen mot pandemien, skriver Chris Gøran Holstad.

Vi står sammen i kampen mot pandemien, skriver Chris Gøran Holstad.

Nanna Aanes Wolden

Dette er et meningsinnlegg. Send inn debattinnlegg til debatt@lomedia.no
Skolenes landsforbund stiller seg bak fagmyndighetenes og legers oppfordring om å ta koronavaksinen, også den 3. dosen – om du kan.

Vi vet at det finnes noen få der ute som er engstelige av gode grunner, og det er derfor ikke disse vår oppfordring er ment for.

Når vi registrerer i medier og tall fra FHI om at det er uvaksinerte som er overrepresentert blant de innlagte, er det da rimelig å tenke at koronaviruset uansett variant er farligere for uvaksinerte enn for vaksinerte. Ved å ta vaksinen, bidrar du ikke bare til å beskytte deg selv bedre, men også samfunnet ellers ved at presset på helsevesenet ikke øker. Du bidrar også til at de som har fått utsatt sine planlagte operasjoner, kommer hurtigere til behandling.

Vi har ingen grunn til å tro at det blant våre medlemmer, altså ansatte i undervisnings- og opplæringssektoren, er veldig mange som ennå ikke har tatt vaksinen. Lærere og andre skole- og barnehageansatte opplever vi generelt som særlig ansvarlig gjennom pandemien, fordi det er på disse arenaene mange barn og unge er tette sammen. Den siste tiden har vist at det har vært en ekstrem smitteutvikling på skolene, og da må nødvendige grep tas.

Nå er det nytt år, og vi registrerer at det igjen er stor bekymring og frustrasjon blant våre medlemmer knyttet til uforutsigbare og til dels uforståelige tiltak fra regjeringen.

Vi har i flere runder opp imot jul uttalt at tiltakene fra regjeringen både kommer altfor sent, og heller ikke er gode nok. Derfor må vi som en ansvarlig part i arbeidslivet gjøre det vi kan for å bidra til å fremme det vi mener er både viktig – og vi kan gjøre – nemlig å oppfordre til vaksinering.

Skolenes landsforbund ber derfor nok en gang innstendig om at alle, som ennå ikke er vaksinert og som kan, om å ta kontakt med sin fastlege eller helsestasjon for å få tatt sin vaksine.

Vi står sammen i kampen mot pandemien.

Warning
Annonse
Annonse