JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt

«Vi kan takke regjeringen og Stortinget for de høye strømprisene»

Nå må du Jonas og flere av de andre på Stortinget våkne og vise handling, skriver Merethe Solberg.

Nå må du Jonas og flere av de andre på Stortinget våkne og vise handling, skriver Merethe Solberg.

Erlend Angelo

Dette er et meningsinnlegg. Send inn debattinnlegg til debatt@lomedia.no
Det er på tide at de sammen tar grep og gjør noe, nå.

Når Jonas Gahr Støre for et par uker siden gikk ut med at strømprisene kan bli enda dyrere i vinter og vi muligens må rasjonere strømbruken vår, da klarer jeg ikke å sitte i ro.

For medlemmene og de ansatte i Hotell- og restaurant som er i lavtlønnsyrker, hvordan skal de ha råd til å overleve? Hvilken plan har du for dem statsminister Jonas?

Vi har akkurat kommet oss ut av en pandemi som rammet denne næringen hardt økonomisk. De fleste ble permittert, de ansatte gikk i lang tid på dagpenger og økonomien ble ødelagt. Jonas, du har pratet med flere av de som hadde det tøft, du forsto dem og var med på å presse frem gode løsninger for å prøve å sikre dem økonomisk.

Men hva skjedde når du kom i regjering?

Du gikk til valg på at nå er det vanlige folks tur, mange trodde på det og stemte deg frem. Det mange føler nå er at det har blitt vanlige folks tur til å betale mer. Sånn kan det ikke være.

Jeg forstår at det ikke var lett å ta over etter åtte år med blåblå regjering, men du kan ikke være med på å øke forskjellene her til lands.

Økonomien til vanlige folk har blitt dårligere siden dere kom i regjering, matvareprisene har økt, drivstoffprisene har økt og ikke minst strømprisene som har skutt i været. Hvordan kan dette skje på deres vakt?

Kommentar: «Velgere har grunn til å være skuffet. Strømsjokket har ført til politisk kortslutning»

Hvordan har dere tenkt til at vanlige folk skal klare seg økonomisk gjennom dette?

Det sies blant annet at det er vannmangel og derfor blir så høye strømpriser, dette tror folk på…

Jeg kjørte over Haukelifjell denne uken. Til min store forundring var det vanlig vannmengde i de fleste vann på fjellet, de eneste som manglet vann var vannmagasinene som var tappet helt ned. Når jeg kom over fjellet og så fossefallene jeg har sett i alle år jeg har kjørt på samme vei var det helt normal vannmengde. Det var store fine fossefall med masse vann.

Det blir feil av statsministeren å si at det er vannmangel, når den eneste mangelen vi har er mangelen på handling. Handling som sikrer at vi har nok strøm til alle årstidene men spesielt høst og vinter, sikre at de som ikke har økonomi til det kan ha råd til å ha det varmt så de slipper å fryse.

Jeg er enig i at vi skal hjelpe andre land med strøm når vi har overskudd til det, men vi kan ikke pøse ut med strøm til andre når vi allerede nå vet at det kan bli strømkrise til vinteren.

Vi kan ikke tappe vannmagasinene så mye ned at vi ikke har strøm til oss selv. Vi kan ikke sitte og se på at vanlige folk får dårligere økonomi på grunn av en «strømkrise» her til lands forårsaket av oss selv.

Jonas, det er ikke sånn at det regner i ett vann på fjellet og ikke i det andre. Når det er tomt i vannmagasinet, men er fullt i vannet som ligger 100 meter bortenfor sier noe om hvor mye vannmagasinene tappes.

Vi kan takke Stortinget og regjeringen for de høye strømprisene.

Det er på tide at de sammen tar grep og gjør noe, nå.

Dette handler om å sikre arbeidsplasser da bedrifter også rammes av høye strømpriser, men aller viktigst er det å sikre den enkelte slik at de har råd til å leve.

Jonas, det kan ikke være sånn at noen tjener seg rike på å selge strømmen vår ut av landet, samtidig som vanlige folk ikke har råd til å dusje, lage mat, vaske klær eller ha på varme hjemme som er helt nødvendig.

Nå må du Jonas og flere av de andre på Stortinget våkne og vise handling. De ansatte i hotell- og restaurant som du pratet med trenger at du viser handling nå som du er i regjering, ikke bare når du var i opposisjon.

Vi krever at det tas store grep, sånn at vanlige folk skal kunne klare seg økonomisk, ingen skal måtte fryse. Det må tas politisk kontroll over strømmen det holder ikke med litt økt strømstøtte her og der, det trengs mer forutsigbarhet og det kan ikke vente til langt utpå høsten før det skjer noe.

Folk har allerede begynt å fryse innen dere får ut fingeren og tar grep.

Mye delt: Kraftkrisen er Støres store test som statsminister, mener tidligere LO-leder

Warning
Annonse
Annonse