JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Debatt

«Vi streiker fordi det ikke var mulig å få til et lønnsløft for alle medlemmene»

Vi krever bare økt kjøpekraft i en tid der lønnsutviklingen til mange av de ansatte har sakket akterut de siste årene, skriver Linda.

Vi krever bare økt kjøpekraft i en tid der lønnsutviklingen til mange av de ansatte har sakket akterut de siste årene, skriver Linda.

Sidsel Valum

Dette er et meningsinnlegg. Send inn debattinnlegg til debatt@lomedia.no
Både lærere, adjunkter, lektorer, helsesykepleiere, renholdere, driftsledere og miljøarbeidere er en del av laget rundt eleven.

Økt kjøpekraft til alle, var et av kravene i årets lønnsoppgjør. Krav om moderasjon, var et av tilropene vi fikk fra sidelinjen.

Jobben min innebærer å få ta del i livet til mange flotte ungdommer. På siste etappe mot et langt yrkesliv, står jeg og mine kolleger klare for å ta stafettpinnen sammen med elevene over neste mållinje. For vi som jobber i skolen, står ikke som tilskuere langs ruta og heier på elevene. Vi følger våre elever hele veien fram.

Det gjør vi i deres eget tempo. Noen ganger går vi, andre ganger er det sprint. Noen ganger må vi snu – og gå en del av strekningen tilbake – før vi kan komme oss framover igjen. Lærere er altså ikke bare kunnskapsformidlere, som stadig vekk hiver mer oppi den store sekken eleven drasser med seg.

Vi veileder for å skape refleksjon. Vi skal legge til rette for læringslyst og mestring, gjennom variert og engasjerende, faglig tilrettelagt undervisning. Det skal være praktisk og teoretisk, og rettet mot yrkesveien de har valgt. Det er bra om det vi holder på med kan være spennende og morsomt også.

Innimellom må vi ta «ting» ut av sekken til elevene, for at det skal bli plass til mer, og for at sekken ikke skal bli for tung eller for full. For det er ikke alle som klarer å bære med seg alt på egen hånd, eller har stor nok sekk til å fylle. Da må vi motivere og forstå, ta hensyn og legge til rette. Noen trenger en peptalk, andre et spark bak eller en til å dra seg rundt neste sving eller over en topp.

Det skal føres fravær på veien og vurderes underveis. Delmål skal sjekkes ut og dokumenteres. Vi skal sørge for et godt læringsmiljø for alle, og det skal være kontakt med helsetjenester, næringsliv og samarbeidspartnere slik at de kan utplasseres i bedrift og søke om læreplass. Vi må heller ikke glemme alle tilskuerne langs etappen som jevnlig skal oppdateres om hvordan det går og hvor «deres håpefulle» ligger i løypa.

Dette gjør vi, hvert år, hver uke og hver dag. Sammen! Alle vi som jobber i skolen, enten vi er lærere, adjunkter, lektorer, helsesykepleiere, renholdere, driftsledere eller miljøarbeidere. Sammen. For vi er laget rundt eleven!

Nå streiker forbundet mitt, Skolenes landsforbund (SL), fordi det ikke var mulig å få til et lønnsløft for alle medlemmene.

Vi krever bare økt kjøpekraft i en tid der lønnsutviklingen til mange av de ansatte i undervisnings- og oppvekstsektoren har sakket akterut de siste årene.

Skjerp dere, KS!

Warning
Annonse
Annonse