JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Et rungende nei til nedlegging av Pressverket ved Hydro Karmøy

LO i Haugesund og omegn (LOiHo) krever at staten bruker sin eiermakt i Hydro og stopper nedlegginga av Pressverket på Karmøy.

LOiHo krever at den rødgrønne regjeringa bruker verktøyskrinet sitt og instruerer Hydrostyret til å omgjøre vedtaket.

Hva skulle ellers være poenget med at staten eier store deler av konsernet?

LOiHo har fått nok av Hydros industrifiendtlige politikk i Norge. Det er ren norsk energi og høyteknologisk norsk arbeidskraft som har gjort Hydro til det selskapet det er i dag. LOiHo kan derfor ikke sitte stille og se på at Hydro gradvis avvikler hele den norske aluminiumsindustrien.

Vi minner om at denne industrien er den reneste av sitt slag i hele verden. Vi finner oss ikke i at et selskap der den norske staten er hovedaksjonær flagger ut til land uten rensekrav og uten rett til fagorganisering og ordnede arbeidsforhold. Dette er et svik mot norske industriarbeidere. Dette er et svik mot velgerne til den rødgrønne regjeringa.

LOiHo krever at de rødgrønne partiene på Haugalandet og i Rogaland klart gir til kjenne det samme som oss overfor sine respektive moderpartier, og overfor regjeringa.

LOiHo krever at LO-ledelsen gjør sitt ytterste for å presse regjeringa til å bruke eiermakta for å snu vedtaket. Hvis ikke regjeringa vil høre på oss i denne saka, må LO seriøst vurdere hvilke følger dette skal få for samarbeidet.

Warning
Annonse
Annonse