JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet om lønn i Oslo: Dette blir den nye lønna i hovedstaden

Alle får minimum et kronetillegg på 20.000.
I MÅL: Forhandlingsdelegasjonen til LO Kommune Oslo, med Per Egil Johansen i spissen, melder at de har kommet til enighet med arbeidsgiver Oslo kommune.

I MÅL: Forhandlingsdelegasjonen til LO Kommune Oslo, med Per Egil Johansen i spissen, melder at de har kommet til enighet med arbeidsgiver Oslo kommune.

Anders Greif Mathisen/Fagforbundet

berit.baumberger@fagbladet.no

– Dette er en seier for oss, uttaler Per Egil Johansen, forhandlingsleder for LO Kommune Oslo i en pressemelding.

De siste tre dagene har det pågått intens mekling mellom Oslo kommune og arbeidstakersiden. LO Kommune Oslo skriver nå at de har slått tilbake angrep på overenskomsten – og at de er fornøyde med resultatet.

– Det er selvfølgelig ikke alle deler av avtalen vi er like fornøyde med, men helheten gjør at vi har kommet til enighet. Det har vært viktig for oss å sikre en solidarisk innretning, og med en lavlønnsprofil er dette noe vi kan leve med, skriver Johansen i meldinga.

Blir lokale forhandlinger

Resultatet sikrer alle ansatte minst 20.000 i kronetillegg. De som har lønnstrinn 30 og høyere, får en økning på 3,7 prosent, ifølge pressemeldinga. Lønnsøkningen har virkningsdato fra 1. mai i år.

En del av potten – 1,3 prosent – er satt av til lokale forhandlinger, noe Fagforbundet og LO i forkant har vært svært kritiske til.

– Dette var ikke noe vi ønsket oss. Likevel fikk vi redusert avsetningen til et minimum, som gjorde at kronetillegget ble høyere, sier Roger Dehlin, leder i Fagforbundet Oslo, i meldinga.

Felles avtale

Videre opplyser LO Kommune Oslo at det blir partsarbeid på heltidskultur og en gjennomgang av avtaleverket.

– Forhandlingssammenslutningene Unio, Akademikerne og YS-K Oslo har også godtatt det samme resultatet. Det er en styrke for arbeidstakersiden at vi har kommet fram til en felles avtale, sier Dehlin i pressemeldinga.  

GIRA PÅ LOKAL POTT: Finansbyråd Hallstein Bjercke (V) er opptatt av at lokale forhandlinger bidrar til at Oslo kommune er en moderne og attraktiv arbeidsplass.

GIRA PÅ LOKAL POTT: Finansbyråd Hallstein Bjercke (V) er opptatt av at lokale forhandlinger bidrar til at Oslo kommune er en moderne og attraktiv arbeidsplass.

Terje Pedersen / NTB

– Vi har fått et resultat som jeg håper at de ansatte blir fornøyde med, sier finansbyråd Hallstein Bjercke (V) i en pressemelding.

Han ser fram til partsarbeid om heltidskultur, som han håper vil bidra til en organisering av arbeidstid og turnus mer tilpasset den enkelte arbeidstaker.

Innenfor frontfagets ramme

Enigheten med LO kommune Oslo, Unio, Akademikerne og YS er innenfor rammen i frontfaget på 5,2 prosent.

– Meklingen har vært krevende, men det har vært en god og konstruktiv tone mellom partene, skriver forhandlingssjef i Oslo kommune, Harald Nævdal, i pressemeldingen.

Han trekker også fram at godtgjøring for lørdags- og søndagsarbeid er hevet.

Warning
Annonse
Annonse