JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Penderbolig

LO-ledelsen ut mot Hadia Tajik

LO-toppene Peggy Hessen Følsvik, Mette Nord og Jørn Eggum krever pendler-svar fra arbeidsministeren.
– Jeg har ingenting å skjule i denne saken og ser frem til å snakke med LO-lederne og resten av sentralstyret i ettermiddag, sier Hadia Tajik.

– Jeg har ingenting å skjule i denne saken og ser frem til å snakke med LO-lederne og resten av sentralstyret i ettermiddag, sier Hadia Tajik.

Jan-Erik Østlie

knut.nygaard@fagbladet.no

De tre LO-toppene er i kraft av sine verv medlemmer i Arbeiderpartiets sentralstyre, og dette er første gang det kommet kritikk herfra i pendlerboligsaken Hadia Tajik er involvert i.

Leder Mette Nord i Fagforbundet sier det slik:

– For oss er det viktig med tydelige svar. Det er ingen tvil om at hun urettmessig skaffet seg en skattefordel på feil grunnlag i 2006, noe som er tydeliggjort gjennom at hun nå skal betale tilbake, sier Nord til VG.

– Samtidig har hun gjennom ulike kanaler utfordret pressen og rørt sammen ulike saker, noe som av mange oppfattes som tåkelegging. Her er det viktig å gjøre det enkelt og dokumentere godt – selv om det er hendelser tilbake i tid, sier Nord.

Aktuelt: Tajik bør tenke over sin troverdighet til å forvalte Nav, mener Ap-ordfører

Mette Nord, Peggy Hessen Følsvik og Jørn Eggum bekrefter overfor VG at de kommer til å ta opp Ap-nestlederens pendlerboligsak når ledelsen i Ap samles til sentralstyremøte på Youngstorget mandag.

– Jeg har ingenting å skjule i denne saken og ser frem til å snakke med LO-lederne og resten av sentralstyret i ettermiddag, sier Tajik selv til VG.

Bakgrunn: Tajik fikk skattefri pendlerbolig basert på leie av bolig der hun aldri bodde

Warning
Annonse
Annonse