JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Får honnør fra Brekk

Landbruksministeren roser kronprinsparet for planene om å legge om til økologisk drift på Skaugum.

– Det er gledelig at kronprinsparet nå vurderer økologisk drift for Skaugum. Vi trenger at profilerte gårdsbruk og bønder går foran som gode eksempler for å sikre utviklingsarbeidet med økologisk matproduksjon, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Dette viser at vi har et kongehus som er opptatt av miljøutviklingen i landbruket, legger Brekk til.

Klar målsetting

Landbruksministeren viser til regjeringens målsetting om at 15 prosent av jordbruksarealet skal være i økologisk drift i 2015. Kongsgården har allerede startet en slik omlegging, og nå ønsker altså kronprinsparet å følge i samme spor.

I dag er det drøyt 2.700 bønder som har økologisk drift, og disse brukene utgjør 5,1 prosent av jordbruksarealet. I de siste årene har det vært en kraftig etterspørsel etter økologisk mat.

Klart signal

Landbruksministeren tar dette som et signal om at forbrukerne er opptatt av verdier som er knyttet til økologisk mat. Han mener derfor det er viktig å satse på utviklingsarbeidet med økologisk matproduksjon.

Det brukes ikke plantevernmidler og kunstgjødsel i økologisk produksjon. Samtidig er det i økologisk landbruk en målsetning om at driften skal legge ekstra vekt på dyrevelferd og miljøhensyn. (ANB)

Warning
Annonse
Annonse