JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fellessatsing på eiendom

A-pressen og Edda Media går sammen om en felles satsing på eiendom.

De to konsernene har tidligere innledet samarbeid ved å slå sammen sine nasjonale teknologiportaler i Mediehuset Tek, og nå lanserer de selskapet Eiendomsnett AS. Det skal bli en nasjonal boligportal som vil operere i nært samarbeid med de 83 lokale nettavisene de to konsernene har spredt over hele landet.

– Dette er et strategisk grep for å bygge et alternativ i markedet til finn.no. Dette er noe både vi og flere av aktørene i markedet har tro på, sier konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i A-pressen.

Konsernsjef Karl Gunnar Opdal i Edda Media understreker at begge konsernene har sterke posisjoner i lokalmarkedet.

– Eiendomsnett vil være et tilbud som både vil styrke de lokale mediehusenes satsinger i boligmarkedet, og bli et nytt sterkt kort i det nasjonale markedet, sier han.

Boligportalen blir knyttet opp mot konsernenes nettaviser som samlet har over en halv million daglige brukere. Eiendomsnett.no vil erstatte eiendomsportalene til tinde.no og zett.no eiendomsportalene. De blir begge lagt ned når den nye satsingen lanseres i høst.

– Vi mener finn.no/eiendom har hatt en altfor dominerende posisjon, og det har vært krevende for både A-pressen og Edda Media å operere i det samme markedet med hvert sitt tilbud. Derfor er samarbeid mellom konsernene på dette området fornuftig. Vi har stor tro på at vi kan posisjonere oss som en klar nummer to i markedet, sier Eriksen.

Opdal mener at Eiendomsnett vil være et viktig verktøy for å øke kvaliteten og relevansen for de lokale mediebrukerne.

– Det er ikke riktig av A-pressen og Edda Media å konkurrere mot hverandre i dette markedet, men heller samle sine krefter i konkurransen mot den største aktøren. Dette gir vekst for begge parter i et spennende marked, sier han. (ANB)

Warning
Annonse
Annonse