JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fikk 19 kroner timen

LOs sommerpatrulje oppdaget polske arbeidere som fikk 19 kroner timen for å jobbe på en byggeplass i Haugesund. Verneutstyret besto av sykkelhjelmer.

- Byggeplassen var ekstremt dårlig sikret. Det lignet ikke grisen. Da vi kom da vi kom tilbake med Arbeidstilsynet, fikk vi se en av arbeiderne som gjorde seg klar til å klatre opp på stillaset. Han tok på seg en sykkelhjem, forteller Ommund Stokka fra LO i Rogaland til TV 2 Nettavisen.

Stengt

Arbeidstilsynet valgte i går å stenge arbeidet på et av stillasene umiddelbart etter å ha tatt forholdene i betraktning.

- Kort og godt var stillaset ikke forskriftsmessig oppbygget. Verneutstyret var totalt fraværende, forteller Brynjulf Nilsen ved Arbeidstilsynet til nettstedet.

Det var et polsk selskap som sto for arbeidet. Det var uklart om selskapet ville fortsette virksomheten eller ikke, ifølge Nilsen.

19 kroner timen

En gjennomgang av arbeidernes kontrakter viste at de har et lønnsnivå som tilsvarer 19 kroner og 11 øre i timen, ifølge LO. Dette ble regnet ut med utgangspunkt i at arbeiderne jobber en vanlig arbeidsuke på 37,5 timer, skriver TV2 Nettavisen.

Warning
Annonse
Annonse