JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fire nye år for Jens

Statsminister Jens Stoltenberg ble møtt av øredøvende jubel da han nærmere halv ett i natt ankom Arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus.

kjell.werner@anb.no

«Kanskje kommer Kongen...» og «fire nye år» lød det taktfast fra salen. Men Stoltenberg ventet med å innkassere en rødrønn seier. Statsministeren og Ap-lederen viste til at partiet hadde satt seg to mål: Å vinne rødgrønn seier pluss framgang for Ap.

– Ap har gått fram og gjort en fantastisk valgkamp. For første gang på veldig mange år har vi gått fram i to stortingsvalg på rad. Og så har Ap styrket seg og blitt den toneangivende og drivende politiske kraften i Norge. Vi skal forvalte tilliten med respekt de neste fire årene, sa Stoltenberg.

– Jeg er stolt av å være leder for et parti som har greid å mobilisere så godt for sosialdemokratiske verdier, sa statsministeren og partilederen.

Får æren

Jonas Gahr Støre og Helga Pedersen gir statsminister Jens Stoltenberg mye av æren for Aps gode valg.

– Jens er en enestående leder, sier Jonas Gahr Støre til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Jens er utholdende og jobber hardest av alle i partiet, og hans suksess smitter til innsats nedover i partiapparatet, sier utenriksministeren som nå i tillegg blir folkevalgt som representant fra Oslo Ap.

Rørt og stolt

– Jeg er rørt og stolt over å tilhøre dette partiet som har mobilisert så sterkt, sier utenriksministeren og forteller at han i valgkampen har reist rundt i hele landet. Han har satt spesielt stor pris på å møte unge velgere på skoler, høyskoler og universiteter.

– Dette veldig spesielt og historisk å vinne to valg på rar. Noe liknende har ikke skjedd siden 50-tallet. Dette vil bli lagt merke til ute i Europa, for der er det slett ikke vanlig at sosialdemokratiske regjeringer vinner to valg på rad, sier Støre.

Strålende valgkamp

Ap-nestleder Helga Pedersen gir Stoltenberg mye av æren for valgseieren.

– Ap har utført en strålende valgkamp der tusenvis av mennesker har vært engasjert. Og så har vi en partileder som er i en klasse for seg selv, sier Pedersen om Jens Stoltenberg.

– Du gir Jens mye av rosen?

– Rosen skal fordeles på veldig mange, men Jens har vært veldig tydelig og god i denne valgkampen, sier Pedersen. (ANB)

Warning
Annonse
Annonse