JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fleste trygdede stemmer Frp

Fremskrittspartiet er partiet som er mest kritisk til dagens trygdesystem.

Likevel har partiet dobbelt så mange trygdede velgere som Arbeiderpartiet.

Det viser en undersøkelse Sentio har gjort for Dagens Næringsliv. I forbindelse med instituttets månedlige meningsmåling ble det stilt et tilleggsspørsmål: Hva er din hovedinntektskilde? 10 prosent av de spurte i meningsmålingen svarte trygd. Men blant Frps velgere svarte 13,5 prosent trygd. Blant Ap-velgerne var trygdeandelen 7 prosent.

Færrest trygdede finner vi i Venstre og Kristelig Folkeparti med henholdsvis 3,3 og 4,7 prosent. I akademikerpartiet SV er andelen nesten like høy som i Frp med 12,3 prosent. Blant Senterpartiets velgere svarer 12,9 prosent at hovedinntektskilden er trygd. Høyre ligger også noe høyere enn Ap med en andel på 7,9 prosent.

Frp-leder Siv Jensen ser ikke et paradoks i den høye andelen trygdede blant Frp-sympatisørene.

– Også mennesker som går på trygd, er fullverdige velgere. Den høye andelen skyldes at Frp er tydelige på å beskytte trygderettigheter samtidig som vi vil rydde opp i misbruk. Derfor har vi vært kritiske til en del av innstrammingene som har vært foreslått. Vi vil ikke kutte i de reelle ytelsene, sier Jensen til Dagens Næringsliv. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse