JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flytter unna barnevernet

Barn som lever med vold og misbruk i hjemmet, blir flyttet fra kommune til kommune av foreldre som vil slippe unna barnevernet.

– Familier kommer til kommunen uten å ha meldt flytting. De er kort og godt på rømmen fra barnevernet. Tendensen er økende, sier ordfører Nils Marton Aadland i Meland kommune til NRK.

Familier flykter fra kommune til kommune etter at det lokale barnevernskontoret har skjønt at ungene ikke har det bra. Dermed kan foreldrene starte på nytt.

– Når vårt barnevern går inn i saken, så ser vi at den samme familien er kjapp med å flytte til en annen kommune, forteller Aadland.

Ingen vet hvor mange barn i Norge dette gjelder, og Barneombudet er bekymret.

– Disse barna kan leve gjennom en hel barndom uten å få den omsorgen de har krav på, sier barneombud Reidar Hjermann.

Barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken vil gi beskjed til kommunene om å gripe inn.

– Jeg vil vurdere om det er behov for å presisere i et rundskriv til det kommunale barnevernet at det både er en plikt og en mulighet å følge opp familier som flytter, sier Lysbakken. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse