JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om folk

Geir Grønnestad blir ny nestleder i Creo

Med bred erfaring fra fagforeningsarbeid i Vestfold, Telemark og Viken, går gitaristen og pedagogen Geir Grønnestad fra forbundsstyret og inn i Creo-ledelsen.
Geir Grønnestad går inn i Creo-ledelsen til høsten.

Geir Grønnestad går inn i Creo-ledelsen til høsten.

Privat

martin@lomedia.no

Etter at Christine Thomassen forlater Creo midt i landsmøteperioden til fordel for lederjobben ved Ballettskolen ved Den Norske Opera & Ballett, er det duket for Geir Grønnestad i forbundsledelsen.

Grønnestad er utdannet klassisk gitarist og pedagog ved Norges musikkhøgskole. Han ble valgt inn i forbundsstyret i Creo på landsmøtet i Trondheim i 2022. I dag jobber han som kulturkonsulent i Holmestrand kommune, skriver Creo på sin hjemmeside.

Grønnestad har erfaring som plasstillitsvalgt, frikjøpt hovedtillitsvalgt i Viken fylkeskommune, leder for regionlaget Creo Vestfold og Telemark og rådsmedlem for LO – regionråd Vestfold og Telemark, opplyser forbundet.

Et forbund i vekst

Vedtektene til Creo sier at når en fra ledelsen fratrer et vervet under landsmøteperioden, er forbundsstyrets oppgave å utnevne en ny kandidat til ledelsen. Geir Grønnestad sier han gleder seg til å ta fatt på oppgavene som kommer.

– Jeg er optimist på vegne av Creo. Forbundet har opplevd en stor medlemsvekst de siste årene og dette har det blitt jobbet godt med, sier han.

Grønnestad sier at det er viktig for forbundet å finne riktig balanse mellom vekst og det å ivareta alle medlemmene og gruppene i forbundet.

Med vekst er det viktig at Creo fremstår som et samlende forbund for kunst og kulturfeltet i hele landet, og med god demokratisk forankring og medvirkning fra medlemmene, fortsetter han.

– Forbundet er på en god vei i dette arbeidet, mener Grønnestad.

Kjenner offentlig sektor godt 

Grønnestad kommer fra offentlig sektor og sier han kjenner tariffområdet fra KS godt. Han har også fått mye erfaring med både sammenslåinger og avvikling av fylkeskommuner og kommuner, noe som også har påvirket yrkene i kultursektoren.

Grønnestad sier han har vært politisk engasjert mesteparten av livet, og at han ser på fagbevegelsen og fagforeningene som en av grunnsteinene i demokratiet.

Overgangsperiode

Akkurat når Geir Grønnestad trer inn i Creo-ledelsen, er ikke bestemt, men det blir sannsynligvis i løpet av høsten.

– Jeg er veldig takknemlig for denne muligheten, og jeg ser fram til å sette meg inn i nye og spennende oppgaver sammen med gode kollegaer og fagforeningsvenner, sier Geir Grønnestad.

Warning
Annonse
Annonse