JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klima brakte ham til NTL og politikken – nå kan El-Noush få plass på Stortinget

Haitham El-Noush kan bli neste NTL-medlem som får sete på Stortinget. Han er innstilt på andreplass for SV i Akershus.
Haitham El-Noush på sitt hjemmekontor i Nordre Follo. Neste høst kan han bli valgt inn på Stortinget for SV i Akershus.

Haitham El-Noush på sitt hjemmekontor i Nordre Follo. Neste høst kan han bli valgt inn på Stortinget for SV i Akershus.

Privat

helge@lomedia.no

I beste fall kan det gi fast plass på Stortinget. Førsteplassen på lista, hvor nestleder Kirsti Bergstø er innstilt, er sikker plass. Nominasjonsmøtet er i slutten av måneden.

Haitham El-Noush har en mangfoldig fagkompetanse og en lang global arbeidserfaring. Han har blant annet jobbet for FNs matvareprogram som i år fikk Fredsprisen.

Han har en bachelor i landbruksøkonomi, og master i utviklingsstudier med fokus på bærekraftig forvaltning av naturressursene. Hans motto er å «tenke globalt og handle nasjonalt».

Like muligheter, klima og miljø

– Den økende sårbarheten som truer verden og Norge på grunn av ulikhets- og miljøkrisen, er til de grader blitt blottstilt under koronakrisen. Dette er noe av det som driver meg videre i det politiske arbeidet, sier Haitham El-Noush til FriFagbevegelse.

Han er opptatt av at løsninger for å skape trygghet og inkluderende økonomisk vekst skal gjennomsyre alle politiske områder. Det betyr en omfordelende arbeidslivspolitikk og næringspolitikk, et rettferdig grønt skifte, et styrket lokaldemokrati og en god kommuneøkonomi.

– Nøkkelen til å sikre like muligheter for alle innen utdanning, arbeid, helse, og bolig er et sterkt fellesskap, mener El-Noush.

El-Noush meldte seg inn i NTL etter at ha deltatt på et valgmøte om vern av Lofoten, Vesterålen og Senja i Bodø.

Tillitsreform

11 år senere er han styremedlem i NTL-Norad, og har hatt dette vervet i over to år.

– Det som skjer i offentlig sektor viser at vi trenger en tillitsreform, både i staten og kommunene våre. Målstyring og konkurranse i offentlig sektor svekker posisjonen til de som gjør jobben, mener han.

El-Noush etterlyser en tillitsreform fordi vi nettopp må erstatte målstyring med tillit og markedstenkning med fellesskap.

Haitham er født i Sudan og kom til Norge for 23 år siden. Han har vært politisk aktiv siden ungdomstiden også i hjemlandet.

Han var andre vararepresentant til Stortinget fra Nordland i perioden 2009-2013, men uten å møte.

Nå sitter han i arbeidsutvalget til SVs internasjonale utvalg.

Warning
Annonse
Annonse