JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Tidligere Molde-spiller blir ny NISO-leder

Kristoffer Paulsen Vatshaug (42) blir øverste tillitsvalgte for 1700 idrettsutøvere.
Kristoffer Paulsen Vatshaug tar over som forbunds-leder etter Erlend Hanstveit. (Arkivfoto)

Kristoffer Paulsen Vatshaug tar over som forbunds-leder etter Erlend Hanstveit. (Arkivfoto)

Marit Hommedal / NTB

helge@lomedia.no

Han har nå søkt permisjon fra jobben i Norges Fotballforbund, og starter som forbundsleder i NISO om en måneds tid.

Som tidligere toppspiller og nå fagansvarlig for klubbutvikling i NFF, har Kristoffer Paulsen Vatshaug en god ballast med seg til den organisatoriske jobben som øverste tillitsvalgte for 1700 idrettsutøvere.

Han føler seg allerede «trygg» på fotballen. Målet er raskt å bli tryggere på de andre idrettene også, samtidig som han påpeker at det er et bredt styre i NISO som representerer alle medlemsgrupper.

Utgjøre en forskjell

Målet er at NISO skal utgjøre en forskjell i hverdagen til forbundets medlemmer.

– NISO skal være der når spilleren eller idrettsutøveren trenger oss. Vi skal lytte til signalene fra medlemmene og skape en tydelig profil. Vi skal stå for en trygghet for våre medlemmer, sier Vatshaug.

– Profesjonaliseringen starter tidligere og tidligere, på tvers av idrettsgren og kjønn. Og i stadig lavere divisjoner.

Idrettsutøvere får stadig større verdi for klubbene, som vil sikre eierskap til unge spillere. Det er vanskelig å orientere seg for spillerne som klubbene kjemper om. NISO skal være en god rådgiver og partner for disse, legger han til.

Hele karrieren

Målet er at NISO skal få fotfeste gjennom hele idrettskarrieren.

– Det skal gi en trygg inngang til en idrettskarriere, og en trygg utgang når man skal begynne nedtrappingen av karrieren. Å være den trygge, stabile partneren blir viktig for oss, sier 42-åringen.

Ett av målene framover for NISO er å legge til rette for en profesjonalisering for kvinner, påpeker den nye forbundslederen.

– NISO skal være en tydelig partner i denne utviklingen, gjennom å legge til rette for kontrakter og rammevilkår. Dette vil igjen skape tryggere karriereveier også for jenter og kvinner.

– Det er viktig for oss å stå samlet og forent som gruppe. Jeg opplever at våre medlemmer setter pris på å være en del av et fellesskap gjennom LO. Det oppfattes trygt og fint i ulike faser av karrieren og livet. Men det er opplagt viktigst på slutten av karrieren, sier Kristoffer Paulsen Vatshaug.

Samme bakgrunn

Vatshaug tar over etter Erlend Hanstveit, som ble statssekretær i kultur- og likestillingsdepartementet i sommer.

De to er fra samme årgang, har spilt både mot hverandre og med hverandre på ulike aldersbestemte landslag.

De har også en annen likhet.

Mens Hanstveit ble oppreing av selveste Alex Ferguson i Manchester United som 16-åring, var Leeds ute etter Vatshaug med George Graham som manager. Han fikk også føle på profflivet gjennom et treningsopphold, men var ikke klar for å flytte alene til England som 16-åring.

Dobbelt seriemester

42-åringen har spilt toppfotball for Molde i seks sesonger, Bodø/Glimt like lenge og i Start to sesonger. Han er gift og har to barn. Han er opprinnelig fra Levanger, men bor nå i Sandefjord.

I 2011 og 2012 ble han seriemester i Tippeligaen med Molde.

Han var opprinnelig høyre back, men ble senere omskolert til midtstopper. I Molde ble han omskolert til midtstopper grunnet skadesituasjonen i laget, og ble førstevalget på stopperplass sammen med Vegard Forren.

Vatshaug fikk åtte U-landskamper for Norge.

Fikk MOT-pris

I 2011 ble den kommende NISO-lederen tildelt MOT-prisen av NISO, blant annet for sitt engasjement da en rekke eliteseriespillere ble tatt ut i streik. MFK-stopperen satt også i forhandlingsutvalget til NISO, som blant annet krevde bedre vern mot oppsigelse og større valgfrihet når det kom til arbeidsutstyr.

Gjennom MFKs ambassadørrolle for MOT, bidro han også til å spre organisasjonens budskap til barn og unge i nærmiljøet.

Han var også styremedlem i NISO da han fikk jobben i NFF.

Den jobben var imidlertid ikke forenlig med å være styremedlem i NISO.

Medlemskapet har han imidlertid beholdt.

NISO

• Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) er et fagforbund for idrettsutøvere innen fotball, håndball, ishockey og individuelle idretter.

• NISO er tilsluttet LO.

• Forbundet har om lag 1700 medlemmer.

Warning
Annonse
Annonse

NISO

• Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO) er et fagforbund for idrettsutøvere innen fotball, håndball, ishockey og individuelle idretter.

• NISO er tilsluttet LO.

• Forbundet har om lag 1700 medlemmer.