JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

33 ville bli direktør i Bufetat. Øystein Stokvold fikk jobben

Tillitsvalgte i FO er fornøyd med at den nye direktøren i Bufetat sør har faglig bakgrunn som barnevernspedagog og miljøterapeut.
 Øystein Stokvold blir ny regiondirektør i Bufetat sør. Det var 33 søkere til stillingen.

Øystein Stokvold blir ny regiondirektør i Bufetat sør. Det var 33 søkere til stillingen.

Bufetat

anne@lomedia.no

Det var 33 søkere til stillingen som direktør i Bufetat region sør. Nå har Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) ansatt Øystein Stokvold.

Han går fra stillingen som avdelingsleder i Bufetat øst.

«Øystein Stokvold er en systematisk og reflektert leder med sterk motivasjon for Bufetats samfunnsoppdrag. Han balanserer det operative og strategiske i ledelse, samtidig som han er glad i og flink med folk», skriver Hege Nilssen, direktør i Bufdir på e-post til Fontene.

Stokvold er utdannet klinisk barnevernspedagog og har master i ledelse.

«Han har spisskompetanse på institusjonsdrift og har jobbet mange år på strategisk nivå som avdelingsdirektør for omsorgsinstitusjonene og stabsdirektør i region øst», ifølge Nilssen.

– Glad i Bufetat

Øystein Stokvold sier til Fontene at han synes det blir spennende med en ny stilling i Bufetat.

– Det er en organisasjon som betyr mye for meg.

Han har jobbet i Bufetat siden etableringen i 2004, men i ulike roller. Han har vært miljøterapeut og enhetsleder ved ulike barnevernsinstitusjoner.

Siden 2012 har han arbeidet som avdelingsdirektør ved regionkontoret i øst, hvor han primært har hatt ansvar for omsorgsinstitusjonene og omsorgssenter for enslige mindreårige asylsøkere.

 – Jeg er glad i Bufetat og oppdraget vi har; hvordan vi sikrer at familier og barn får god hjelp, sier han.

Han har blant annet vært med å utvikle programmet for sikkerhet og trygghet for barn og ansatte i institusjoner og er medredaktør for en fagbok om miljøterapi i institusjoner.

– En viktig del av ansvaret til Bufetat handler om drift av institusjoner og det er et felt jeg kan godt, sier han.

– Hvordan blir det å bytte region?

– Jeg gleder meg til å bli kjent med en ny region og vil legge en plan for å gradvis komme ut på besøk til arbeidsplassene. Det synes jeg er kjempeviktig. 

Les også: Ingvild Aartun blir direktør for Barneverns- og helsenemnda

Fornøyde tillitsvalgte

Jan Aarskog, FOs virksomhetstillitsvalgt i Bufetat sitter i ansettelsesrådet og har vært til stede under intervjuene med kandidatene. Han mener det er en god ansettelse Bufdir nå gjør.

– Stokvold har barnevernsfaglig bakgrunn og lang erfaring med ledelse, så dette tror jeg vil bli veldig bra, sier Aarskog.

Virksomhetstillitsvalgt Jan Aarskog

Virksomhetstillitsvalgt Jan Aarskog

Skjalg Bøhmer Vold

Trond Rekdal Henriksen, regiontillitsvalgt for FO i Bufetat sør, uttrykker også at han er tilfreds med ansettelsen. Han ble kontaktet av rekrutteringsselskapet forut for utlysningen.

– Da sa jeg at det er viktig for de ansatte med en leder som har barnevernsfaglig bakgrunn og at vedkommende har gode samarbeidsevner, sier Henriksen.

Begge deler mener han ser ut til å være oppfylt.

– Min tillitsvalgtkollega i region øst er lei seg for å miste Stokvold, så det tar jeg som et kvalitetsstempel. Jeg er veldig glad vi får en leder som har bakgrunn som klinisk barnevernspedagog og som sies å ha samarbeidskompetanse. Dette kan bli veldig bra, sier Henriksen.

Tidligere direktør i Bufetat sør, Ellen Ølnes Nadim har gått av med pensjon, og Geir Olav Bakken er fungerende regiondirektør inntil Øystein Stokvold tar over. Tidspunktet er ennå ikke avklart.

Fikk du med deg denne? – Jeg tenker ikke lenger at jobben er noe jeg skal tåle

 

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for helse- og sosialarbeidere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse