JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barnevernsarbeid

Barnevernsleder Gerd kan bli årets kommuneprofil: – Jeg er stolt på vegne av hele barneverns-Norge

Når Kommunal Rapport skal kåre årets kommuneprofil, står barnevernsleder Gerd Schumann på lista over de nominerte.
Gerd Schumann er en av seks nominerte til prisen årets kommuneprofil.

Gerd Schumann er en av seks nominerte til prisen årets kommuneprofil.

Anne Enger Mjåland / Indre Akershus Blad

simen@lomedia.no

– Det er jo veldig hyggelig! Og litt overraskende. Jeg var bare glad for at mine ledere har sendt inn meg som kandidat, sier Gerd Schumann etter nominasjonen.

– Hvordan er det å bli nominert til en slik pris som barnevernsleder?

– Jeg tenker at det er veldig stas at det blir satt fokus på barnevernsarbeid, jeg tror ikke det er så ofte at folk fra vårt felt blir nominert i slike sammenhenger. Som regel får vi oppmerksomhet når ting ikke er så bra. Så jeg er stolt på vegne av hele barneverns-Norge, sier Schuman.

 Får skryt for kompetanse

Det er Kommunal Rapport som kårer årets kommuneprofil. Gerd Schumann er en av seks nominerte. I begrunnelsen står det blant annet:

«Schumann får særlig skryt for å ha startet tidlig med å tilegne seg ny og relevant kompetanse i forbindelse med barnevernsreformen. Samtidig har hun sørget for at de ansatte i barnevernet har fått samme innsikt og kunnskap.

Barnevernslederen har vært opptatt av å prioritere bedre og mer innsats og tiltak i hjemmet. Det har gjort at det har blitt enda tydeligere for alle hvor viktig det er å komme tidlig inn i saker.»

Jobber transparent

Videre står det at omdømmet til barnevernstjenesten har styrket de siste årene, både blant innbyggere, ansatte og politikere. Barnevernssektoren i Aurskog-Høland scorer høyt på Kommunebarometeret, med en 12. plass de to siste årene.

– Dere får skryt for å ha styrket omdømmet til barnevernstjenesten. Hvordan har dere fått til det?

– Vi har brukerundersøkelser i kommunen hvor vi har scoret høyt over tid. En suksessfaktor er at vi jobber med nettverksmøter i undersøkelsesfasen, hvor vi møter familien. Vi jobber veldig transparent. Familiene syns det er fint å slippe og gjenta alt til nye instanser, sier Schumann.

– Kompetanse forebygger utbrenthet

– Hva kan andre lære av dere?

– Vi har vært litt heldige og hatt en veldig stabil tjeneste. Folk har jobbet her over tid. Jeg har ukuelig tro på kompetente medarbeidere, at de har en solid verktøykasse og opplever at de mestrer jobben. Da trives de, sier Schumann.

Hun startet å tilby de ansatte kompetanseheving lenge før det ble vedtatt av ansatte i barnevernstjenesten skal ha mastergrad.

– Kompetanse har vært en av mine kjepphester. Jeg mener at kompetanse forebygger utbrenthet og turnover i barnevernet. Barnevernsarbeideren er den viktigste ressursen vi har, og det er viktig at vi beholder de man har, sier Schumann.

 Tydelig leder

Hun nevner også veiledning og tilgjengelige ledere som viktige brikker i å bygge en god barnevernstjeneste. Schumann har vært opptatt av at barnevernstjenesten i Aurskog Høland skal være innovative og se på nye løsninger.

– Den daglige drifta vinner alltid, og da er det viktig å ha ledere som kan se de lange linjene og holde på målsettingene og strategien i en travel hverdag. Det har vært min oppgave, og jeg har fått mye støtte fra mine ledere.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for helse- og sosialarbeidere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse