JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO-lederen til Støre: – Hvor er sosialministeren vår?

Statsministeren fikk en klar oppfordring på FOs landsmøte: – Kjære Jonas, oppgrader Tonje Brenna til arbeids- og sosialminister!
Statsministeren fikk ros for lilla slips, som matchet FOs fargepalett da han hilste landsmøtet.

Statsministeren fikk ros for lilla slips, som matchet FOs fargepalett da han hilste landsmøtet.

Skjalg Bøhmer Vold

solfrid.rod@lomedia.no

– Her har vi et glitrende forslag til deg. Du vet jo godt at arbeids- og velferdslinja henger uløselig sammen, sa forbundsleder Mimmi Kvisvik da hun ga ordet til statsminister Jonas Gahr Støre under åpningen av FOs landsmøte onsdag.

En egen sosialminister er et viktig krav for FO, noe som vil bli markert på landsmøtet.

– Jeg er helt enig i ambisjonen, og jeg er ikke overrasket over at jeg får denne utfordringen her i dag. Dette har du tatt opp med meg alle gangene vi har møttes. Jeg synes det er en fin utfordring å bli møtt med, og jeg tar den med meg som en tydeliggjøring av FOs budskap, sa Støre.

Han understreker at det er Tonje Brenna som har ansvarsområdet FO etterspør, selv om hun ikke har «sosial» i tittelen.

– Jeg deler FOs visjon om trygghet, inkludering og utjevning av forskjeller. Det er Tonje Brenna som har ansvar for sosialpolitikken, og hun er en grepa dame, svarte Støre.

Oversikt: Dette blir de viktigste sakene på FO-landsmøtet

Han spøkte med at det jo har vært noen rokeringer i regjeringen i det siste, og at det ikke kommer noen endringer i statsråd kommende fredag.

– Men vi jobber med bedre samordning av politikken i de ulike departementene og bedre samarbeid mellom for eksempel Nav og helsetjenester. Jeg håper og tror at dere i tida framover vil merke dette, sa Støre.

Han påpekte at mange av dem som i dag står utenfor arbeidslivet, har problemer med psykisk helse. I dagens arbeidsliv er det liten plass for den som ikke kan yte 100 prosent. Det må endres, mener Støre.

– Det må være noe mellom null og 100. Det jobber vi med. Vi må gi flere sjansen og hjelpe dem til å gripe den, forsikret han.

Statsministeren og LO-lederen var blant dem som hilste landsmøtet under åpningen.

Statsministeren og LO-lederen var blant dem som hilste landsmøtet under åpningen.

Skjalg Bøhmer Vold

Statsministeren takket FOs medlemmer for jobben de gjør, både som yrkesutøvere og tillitsvalgte.

– Dere er tydelige og levende stemmer for dem som har det vanskelig. Det er motiverende for meg som statsminister å møte dere, sa Gahr Støre.

Han rettet en ekstra takk til avtroppende forbundsleder Mimmi Kvisvik.

– Jeg vil anerkjenne deg og takke deg for å være en synlig leder og en viktig stemme. Du deler raust av din kunnskap. Jeg tror at mange debatter er flyttet litt på grunn av deg, sa Støre, til stående applaus fra salen.

Fra landsmøtet fikk han med seg Kompass for en ny sosialpolitikk, som lanseres på landsmøtets åpningsdag.

– Tro meg, dette kaller jeg et arbeidsoppdrag. Jeg deler visjonene deres. Vi skal ha en velferdsstat tuftet på solidaritet, forsikret Støre.

Les også: Hun krever at Norge igjen får en egen sosialminister. En luftig idé eller realistisk? (2021)

Skjalg Bøhmer Vold

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for helse- og sosialarbeidere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse