JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Ingvild Aartun blir direktør for Barneverns- og helsenemnda

Tidligere kommuneadvokat i Larvik blir ny direktør for Barneverns- og helsenemnda.
De siste to årene har Ingvild Aartun vært direktør for samordning og beredskap hos Statsforvalteren i Vestfold og Telemark. Nå er hun ansatt som direktør for Barneverns- og helsenemnda.

De siste to årene har Ingvild Aartun vært direktør for samordning og beredskap hos Statsforvalteren i Vestfold og Telemark. Nå er hun ansatt som direktør for Barneverns- og helsenemnda.

Jacob Johannes Buchard/Privat/Montasje Kristin Johansen

anne@lomedia.no

– Jeg kjenner barnevernsfeltet godt fordi jeg har prosedert saker for Larvik kommune i mange år, i nemnd, tingrett og lagmannsrett, sier Ingvild Aartun (52).

Hun er ansatt som ny direktør for Barneverns- og helsenemnda etter Pernille Pettersen Smith. Hun blir øverste leder for 12 nemnder og tiltrer 22. januar.

– Barns rettigheter har alltid interessert meg og var en grunn til at jeg fullførte juss-studiet. Jeg er svært opptatt av at barn skal ha mulighet til en god oppvekst, det er selve fundamentet, sier hun.

Direktør hos Statsforvalteren

De siste to årene har Aartun vært direktør for samordning og beredskap hos Statsforvalteren i Vestfold og Telemark. Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo og bor i Larvik hvor hun har hatt det meste av karrieren sin. I 19 år arbeidet hun hos kommuneadvokaten i Larvik; seks av årene som kommuneadvokat. Hun har også vært konstituert og assisterende rådmann i Larvik, delvis i kombinasjon med å være kommunalsjef.

– Det er stor nasjonal og internasjonal oppmerksomhet rundt barnevernsrett, samtidig som det skjer mye spennende forskning og utredningsarbeid på barnevernsfeltet, så det blir en spennende stilling, sier hun.

Nysgjerrig på erfaringer

Hun viser til at det er noen år siden hun var tett på nemndene som kommuneadvokat, og at hun er nysgjerrig på høre erfaringen nemndlederne har fra utviklingsarbeidet de siste årene, blant annet med samtaleprosess. Det er en måte å behandle saker på, som skal evalueres høsten 2024.

– Jeg vil gå inn i stillingen med å lytte til alle aktører og selvsagt til barna som sakene gjelder. Jeg er opptatt av hvordan dialogen mellom partene i en sak skal være, sier hun.

Ti søkere

Barne- og familiedepartementet opplyser til Fontene at Aartun kjenner barnevernsfeltet fra utdanning og kommunal sektor, og at hun har stort engasjement for samfunnsoppdraget til nemndene og barns beste. Det var 10 søkere til stillingen, blant annet en tobakk-offiser fra Bangladesh og tingrettsdommer Inger Bonnie Gjerde.

Aartun etterfølger Pernille Pettersen Smith som går av med pensjon. Det har vært turbulent rundt henne. Tidligere ansatte i Sentralenheten for fylkesnemndene kom for noen år siden med hard kritikk og kalte oppførselen hennes for rystende og manipulerende.

– Jeg har ikke gått inn i det. Jeg ser framover og gleder meg til å starte i jobben, sier Aartun.

– Kan du trekke fram en god lederegenskap du har?

– Jeg tror jeg er god til å lytte. Tilbakemeldingen jeg har fått av departementet er at jeg har både bred ledererfaring og kjenner barnevernsfeltet. Jeg har selv vært aktør, sier hun.

Gode skussmål

Barnevernsleder i Larvik, Hanne Jaerson, sier at det er en svært god nyhet å høre at Ingvild Aartun blir ny direktør for nemndene.

– Aartun er svært dedikert i barnevern og det hun driver med. Hun går all in, så dette tror jeg kommer til å bli veldig bra, sier Jaerson.

Aartun har prosedert saker for barnevernstjenesten i Larvik. I tillegg forteller Jaersen at de to var kolleger da Aartun en kort periode jobbet som saksbehandler i barnevernet i Larvik for mange år siden.

– Ingvild (Aartun) har gode verdier og er et godt menneske. Hun går ordentlig inn i sakene. Hun er en god partner å diskutere med, både i juss og barnevernsfag, sier Jaerson.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for helse- og sosialarbeidere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse