JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Prisvekst

Studentleder Oda er rystet: Flere lever på kredittkortet

Oda Gravdal Ulriksen (26) er ny leder for FO-studentene i en tid der alt er blitt dyrere.
Selv har Oda to ekstrajobber

Selv har Oda to ekstrajobber

Simen Aker Grimsrud

simen@lomedia.no

– Vi ser at flere sliter i større grad. Jeg ble sjokkert da jeg leste om studenter som lever på kredittkortet. Jeg syns det er en skummel vei å gå, sier Ulriksen.

I sommer kom Statistisk sentralbyrå med en rapport som viste at studenter er ensomme og fattige.

Seks av ti oppgir at de plages av ensomhet i ulik grad. Samtidig har studenter i større grad betalingsproblemer enn befolkningen ellers.

Det bekymrer den ferske studentlederen.

To ekstrajobber

Selv har hun to ekstrajobber ved siden av barnevernsstudiene, en på en restaurant og en helgestilling på et akuttsenter i hjembyen Stavanger.

Ulriksen merker at økonomien som student har blitt trangere.

– Jeg merker at ting har blitt dyrere, blant annet har husleia gått opp. Jeg vil også ha mulighet til å sette av litt penger, forteller hun.

En annen hjertesak for den ferske ledere av FO-studentene, er psykisk helse.

SSB-undersøkelsen viser at mange studenter er ensomme. Ulriksen mener studiestedene må gjøre mer for studentenes psykiske helse.

– Vi må sikre felles enighet om hvilken hjelp studiestedene skal tilby studenter som sliter psykisk. I dag er det ulik praksis på de forskjellige studiestedene, sier Ulriksen.

– At en ganske stor andel studenter sier at de ikke har venner, synes jeg er trist.

Pizza og minigolf

Hun forteller at FO-studentene også jobber for å hindre at studenter skal føle seg ensomme. De har lokallag på de aller fleste studiestedene.

– Vi skal være en lavterskel sosial arena for våre studenter. De kan komme en kveld for å få faglig påfyll eller for å spise pizza og diskutere noe de har hatt om på studiet. Eller spille minigolf. Her kan studentene bygge et sosialt og faglig nettverk, sier Ulriksen.

Hun mener studiestedene også har ansvar for å inkludere studenter som ikke drikker alkohol i sosiale arrangementer, som for eksempel fadderuka.

Vil ha mer praksis

For FO-studenten er fag også viktig. Oda Gravdal Ulriksen forteller at de vil jobbe for at studentene på barnevern, sosialt arbeid og vernepleie får nok og god nok praksis.

Ulriksen mener mange av studentene på barnevern og sosialt arbeid har for lite praksis i dag.

– I dag har mange kun én praksisperiode mange steder. Det ville kanskje vært bedre og delt den opp i to, slik at studentene får prøvd seg flere steder. Det viktigste er å få praksis i en relevant tjeneste, sier Ulriksen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om og for helse- og sosialarbeidere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse