JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

4.500 medlemmer i Industri Energi krever slutt på LOs støtte til politiske partier

En gruppe i Industri Energi som representerer 4.500 LO-medlemmer vil ha slutt på LOs pengestøtte til politiske partier.
Illustrasjon.

Illustrasjon.

Håvard Sæbø

helge@lomedia.no.

NR-Forum representerer 4500 Industri Energi-medlemmer som arbeider på sokkelen innen flyterigg, boring og forpleining. De har alle Norges Rederiforbund som tariff-motpart.

Samarbeidskomiteen i forumet hadde denne uka møte i Stavanger og vedtok en uttalelsen som omhandler pengestøtten til politiske partier.

Her er de viktigste vedtakene fra Arbeiderpartiets landsmøte

Uttalelsen er blant annet sendt til LO.

– Bakgrunnen er skuffelsen over landsmøtevedtaket i Arbeiderpartiet. Vi har kjempet for at partiet skal gå inn for konsekvensutredning, og synes det er feil at de skal gå vekk fra det midt i en periode. Nå blir det ikke noe av. Det kan godt hende det likevel ikke hadde blitt noe av, men vi har kjempet for at det fortsatt skulle stå, sier Bår Inge Pedersen til FriFagbevegelse.

– Industri Energi har alltid vært politisk uavhengig og alltid vært mot å gi pengestøtte. Det står vi fortsatt for. Det gjelder ikke bare Arbeiderpartiet, men også andre partier, legger han til.

Når LO-kongressen vedtar bevilgning til politiske partiet, avstår vanligvis LO-forbundets representanter fra å stemme eller stemmer mot.

Skuffet over Ap-landsmøtets LoVeSe-vedtak

Samarbeidskomiteen gir sin fulle støtte til forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi og til LO-leder Hans-Christian Gabrielsen sine uttalelser vedrørende Arbeiderpartiets vedtak om konsekvensutredning for LoVeSe.

Idar Martin er oljearbeider og Ap-medlem. Han har en klar melding til dem som vurderer å melde seg ut i protest mot olje-nei

Frode Alfheim i Industri Energi uttalte at han var skuffet og forbannet etter vedtaket på Aps landsmøte om å si nei til konsekvensutredning av Lofoten, Vesterålen og Senja.

Alfheim mener fortsatt det var galt av Arbeiderpartiets landsmøte og gjøre et slikt vedtak.

– Det var et unødvendig vedtak. Saken var avklart for denne stortingsperioden, sier han til FriFagbevegelse.

– Vi deler skuffelsen

Første nestleder i LO, Peggy Hessen Følsvik, deler de riggansattes skuffelse over vedtaket om Nordland VI på Arbeiderpartiets landsmøte.

– Samtidig vil jeg peke på at landsmøtets vedtak også er veldig tydelig på at olje- og gassnæringa er en framtidsnæring Norge skal satse på, sier hun til FriFagbevegelse.

Saken fortsetter under bildet.

FORTSATT PARTISTØTTE: LO vil forholde seg til kongressvedtaket om å gi valgkampstøtte til Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV, sier 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik i LO.

FORTSATT PARTISTØTTE: LO vil forholde seg til kongressvedtaket om å gi valgkampstøtte til Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV, sier 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik i LO.

Martin Guttormsen Slørdal

– Så sier NR Forum at de ønsker å avvikle partistøtten. Det er jo et standpunkt hele forbundet Industri Energi lenge har hatt. Vi forholder oss uansett til kongressvedtaket om å styrke og utvikle det faglig-politiske samarbeidet, og i den forbindelse om å gi valgkampstøtte til Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV, legger hun til.

– Landsmøtet fattet også et veldig godt vedtak om arbeidslivspolitikk, et vedtak som ligger helt opptil LOs syn. Det viser at det gjør en stor forskjell om vi har en Arbeiderparti-ledet eller en Høyre-ledet regjering i Norge når det gjelder sosial dumping, løsarbeid og organisert arbeidsliv. Etter vårt – og LO-kongressens – syn er det fagligpolitiske samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet helt avgjørende for å ivareta interessene til arbeidsfolk i dette landet, sier Peggy Hessen Følsvik.

Warning
Annonse
Annonse