JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Podkast:

Den norske Arthur Svensson-prisen for faglige rettigheter har allerede skapt hodebry for myndighetene i Kasakhstan

– Situasjonen er svært alvorlig både for fagforeningsfolk og for pressefolk, sier Mihra Rittman. Onsdag blir den internasjonale pris for faglige rettigheter ut delt ut til tre fagforeningsledere i Kasakhstan.
Andreas Christiansen Halse fra Svenssonstiftelsen og Mihra Rittman fra Humans Rights Watch i studioet for å snakke om årets utdeling av Artur Svensson-prisen.

Andreas Christiansen Halse fra Svenssonstiftelsen og Mihra Rittman fra Humans Rights Watch i studioet for å snakke om årets utdeling av Artur Svensson-prisen.

Håvard Sæbø

nina.hanssen@lomedia.no

Onsdag deles årets Arthur Svenssons internasjonale pris for faglige rettigheter ut i Oslo til den uavhengige fagbevegelsen i Kasakstan, representert ved leder Larisa Kharkova, Nurbek Kushakbaev og Amin Eleusinov.

I denne podcasten møter vi Mihra Rittman, som jobber i Human Rights Watch i Kasakhstan og trolig er den i verden som har best peiling på menneskerettighets- og arbeidstakersituasjonen i landet. Sammen med Andreas Halse, daglig leder i Svenssonstiftelsen, diskuterer hun situasjonen i landet.

Selv om det er få folk i Kasakhstan som kjenner til prisen, er Rittman overbevist om at den allerede har skapt hodebry for myndighetene og lagt press på de. Halse er glad for å se at internasjonal solidaritet kan bidra til positive endringer.

Les mer om prisvinnerne her:

Norsk pris til fengslede fagforeningsfolk i Kasakhstan

To fagforeningsfolk løslates fra kasakhstansk fengsel som følge av Arthur Svensson-prisen

Warning
Annonse
Annonse