JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Økt kjøpekraft, likelønnstillegg og uttelling for utdanning

Dette er kravet fra LO til kommunene

Ansatte med tre til fire år på høgskole med maksimalt seks år i jobben bør få 12.000 kroner i sentrale tillegg, lyder kravet. Det er dobbelt så mye som fagarbeiderne.
Mette Nord, forhandlingsleder LO Kommune, krever økt uttelling for utdanning og kompetanse i kommunene.

Mette Nord, forhandlingsleder LO Kommune, krever økt uttelling for utdanning og kompetanse i kommunene.

Eirik Dahl Viggen

edv@lomedia.no

LO Kommune krever økt kjøpekraft, likelønnstillegg og uttelling for kompetanse i kommunene, også kjent som KS-området (alle kommuner unntatt Oslo).

Se hvor mye LO krever i generelle tillegg lengre ned i saken.

Forhandlerne fra LO krever sentrale kronetillegg på alle utdannings- og ansiennitetsnivåer i lønnssystemet. Tillegget skal gis fra 1. mai i år, og skal i sin helhet legges til den enkeltes årslønn. LO krever videre at satsene for kvelds- og helgearbeid heves.

Ola tjener 164.000 kroner mer enn Kari

Spesielt opptatt av likelønn

– Punktet om likelønn er vi spesielt opptatt av å følge med på, sier leder i Fellesorganisasjonen Mimmi Kvisvik i en pressemelding fra forbundet.

LO krever at arbeidsgiverne i samråd med tillitsvalgte tetter lønnsgap mellom menn og kvinner på steder der dokumenterte lønnsforskjeller ikke kan forklares med annet enn kjønn. Disse møtene skal protokollføres, lyder kravet fra LO.

Krever uttelling for utdanning i kommunene

Kravene om generelle tillegg

Dette er kravene om generelle tillegg for ulike stillingsnivåer i kommunene:

For ledere er kravet 6000 kroner.

For stillinger uten særskilt krav om utdanning, er kravet 6000 kroner.

For fagarbeiderstillinger og tilsvarende fagarbeiderstillinger, er kravet 6000 kroner. Foruten dem med 16 års ansiennitet, der kravet er 9000 kroner.

For stillinger med krav om fagbrev og ettårig fagskoleutdanning, er kravet 6000 kroner. Foruten dem med 16 års ansiennitet, der kravet er 9000 kroner.

For lærere og stillinger med krav om treårig universitets- eller høgskoleutdanning, er kravet 12 000 kroner. Foruten dem med 8, 10 og 16 års ansiennitet, der kravene er henholdsvis 6300, 6600 og 9000 kroner.

For adjunkter og stillinger med krav om fireårig universitets- eller høgskoleutdanning, er kravet 12 000 kroner. Foruten dem med 8, 10 og 16 års ansiennitet, der kravene er henholdsvis 6800, 7100 og 9000 kroner.

For adjunkter med tilleggsutdanning og stillinger med krav om femårig universitets- eller høgskoleutdanning, er kravet 7500 kroner. Foruten dem med 10 og 16 års ansiennitet, der kravene er henholdsvis 7700 og 8300 kroner.

For lektorer og stillinger med krav om mastergrad, er kravet 7800 kroner. Foruten dem med 10 og 16 års ansiennitet, der kravene er henholdsvis 8200 og 8900 kroner.

For lektorer med tilleggsutdanning, er kravet 8100 kroner. Foruten dem med 10 og 16 års ansiennitet, der kravene er henholdsvis 8400 og 9300 kroner.

Innkjøp av private tjenester trekkes inn i lønnsoppgjøret i Oslo

Les flere saker om fagbevegelsen, arbeidsliv og politikk på vår forside

Warning
Annonse
Annonse