JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Finansoppgjøret: 9200 kroner i generelt lønnstillegg

LO Finans og arbeidsgiverne ble enige torsdag ettermiddag. LO er godt fornøyd med likelønnsprofilen.
ENIGHET: LOs forhandlingsdelegasjen, ledet av nestleder Peggy Hessen Følsvik (t.v.) ble enige med Finans Norge etter forhandlinger.

ENIGHET: LOs forhandlingsdelegasjen, ledet av nestleder Peggy Hessen Følsvik (t.v.) ble enige med Finans Norge etter forhandlinger.

Kai Hovden

anders@lomedia.no

Etter to dager med forhandlinger, ble partene i finansoppgjøret enige. LO Finans og Finansforbundet er enige med Finans Norge om et oppgjør i tråd med frontfaget.

Det betyr et generelt tillegg på 9200 kroner med virkning fra 1. mai.

p

Flatt kronetillegg

LO Finans er tilfreds med at resultatet gir medlemmene økt kjøpekraft. At det ble et stort generelt tillegg, og at det blir gitt som et flatt kronetillegg, gjør likelønnseffekten god.

– Vi er spesielt fornøyd med at en så stor andel av tilleggene er gitt sentralt, og at det denne gangen er gitt som et flatt kronetillegg, noe som kommer alle til gode og gir en god kvinneprofil, sier LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik.

Resultatet gjelder både LO finans og finansforbundet.

– Vi er fornøyd med at Finansforbundet har støttet oss i innretningen av oppgjøret, og at vi har fått en høyere andel av potten sentralt. Dette har vi jobbet for i mange år, sier leder Åse Blomkvist i LO Finans HK.

Finans Norge fornøyde

Arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr i Finans Norge sier i en pressemelding at det har vært forhandlinger i en god tone.

– Dette er i tråd med frontfagsrammen på 3,2 prosent, noe vi er fornøyd med, sier hun.

Finans Norge skriver på sine hjemmesider at det høye generelle tillegget må «tas hensyn til» i de lokale forhandlingene.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse