JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Han ble valgt etter kampvotering. Nå vil den nye FLT-lederen ha forsoning og bygge organisasjonen

Det dramatiske landsmøtet er over. Her forteller den nye lederen Ulf Madsen hva han vil satse på.
Den gamle FLT-ledelsen. Arnstein Aasestrand (til venstre) Ulf Madsen (i midten) og Jonny Simmenes. Aasestrand fikk behjold jobben sin. Madsen rykket opp til leder, mens Simmenes ikke ble gjenvalgt.

Den gamle FLT-ledelsen. Arnstein Aasestrand (til venstre) Ulf Madsen (i midten) og Jonny Simmenes. Aasestrand fikk behjold jobben sin. Madsen rykket opp til leder, mens Simmenes ikke ble gjenvalgt.

Sissel M. Rasmussen

torgny@lomedia.no

Forbundet for ledelse og teknikk (FLT) har nettopp vært igjennom en av de mest dramatiske ukene i forbundets historie. Landsmøtet ble avsluttet på tirsdag. Et av møtets siste vedtak var å velge Ulf Madsen som leder i en kampvotering mot sittende leder, Jonny Simmenes. FLT er LOs funksjonærforbund og har rundt 21 000 medlemmer.

Nå har Madsen overtatt lederstolen etter Simmenes, men varsler ingen store endringer.

Organisasjonsbygging blir den nye FLT-lederens viktigste oppgave. Dette er en videreføring av det arbeidet han har ledet som 1. nestleder i forbundet.

Hans taper 8000 kroner i måneden på kjærligheten

Organisasjonsprosjekt

– Vi skal fortsette videre med det gode arbeidet som vi har gjort i den siste landsmøteperioden. Jeg føler ikke at det er noe i diskusjonen som tilsier en annen retning, sier Madsen til frifagbevegelse.no.

Organisasjonsbygging blir det viktigste. Landsmøtet vedtok å ansette fem regionsrådgivere som skal være ute i organisasjonen og hjelpe de tillitsvalgte med å utføre viktige oppgaver for forbundet, som rekruttering og skolering av tillitsvalgte.

– Med rekruttering så mener vi ikke bare verving av medlemmer, men også rekruttering av tillitsvalgte og ikke minst komme inn på høyskolene for å rekruttere studenter, sier Madsen. Dette organisasjonsprosjektet har Madsen ledet i ett år.

FLT er i direkte konkurranseforhold til de to uavhengige forbundene NITO og Lederne.

— Jeg har også veldig tro på at vi kan organisere flere med høyere lønn og høyere utdannelse i FLT. Her har vi en viktig jobb vi skal samarbeide godt med LO om.

Grasrota bestemte

– Hva er din kommentar til det som skjedde på landsmøtet?

– Jeg er egentlig mest opptatt av å legge det bak meg, og er mest opptatt av forsoning, sier FLT-lederen, og legger til at det var grasrota som ville bestemme. Det var en del ute i avdelingene som ville ha en retningsendring.

– Hva går retningsendringen ut på?

– Det er mange små ting for eksempel styringen av Addisco. Landsmøtet bestemte å utvide styret og gjøre forbundsstyret til generalforsamling.

Utdanningsselskapet Addisco leverer etter- og videreutdanning til FLTs medlemmer. Gjennom Addisco har FLT trolig fagbevegelsens mest omfattende tilbud til medlemmer som ønsker videre utdanning.

– Men som jeg sa i min avslutningstale til landsmøte. Vi skal fortsette å viderføre det gode arbeidet, det blir noen små justeringer, men ingen revolusjon, sier Madsen.

Næringspolitikk

– Hvilke politiske spørsmål er viktigst for forbundet framover?

– Vårt engasjement mot anbudsutsettingen av attføringssektoren samt vårt unikt gode etter- og videreutdanningstilbud vil selvsagt bli viktig. Men vi skal også bli flinkere til å vise frem næringspolitikken vår fremover.

FLT ga i sommer ut en rapport «Milliarder – ikke mennesker» om privatiseringen og anbudsutsettingen av attføringstjenester. Rapporten var med på å prege debatten i valgkampen om det som blir kalt velferdsprofitørene.

FLTs medlemmer jobber spredt i mange bransjer.

Vedlikehold av de nye kampflyene, F-35, er også et næringspolitisk tema som FLT engasjerer seg i. Selskapet AIM har hatt tyngre vedlikehold på F-16-flyene. Nå er vedlikeholdet for de nye kampflyene overført til Italia.

Madssen mener at selv om den store kontrakten har gått til et italiensk verksted er det fortsatt mulighet for å ha vedlikeholdsjobber i Norge.

Misfornøyd med kompromiset

– Dette er et spørsmål om arbeidsplasser, men også om beredskap.

Et tredje næringspolitisk område Madsen trekker fram er oljeleting.

– Vi må ta hele landet i bruk, og vi bør sette i gang med konsekvensutredning med en gang, sier han.

Madsen er ikke spesielt fornøyd med kompromisset som LO vedtok på kongressen i mai.

Les også:

• Ulf Madsen valgt som leder i FLT

Medlemsbladet i FLT får redaktørplakat

Simmenes: LO må i større grad prioritere lønna til de som har høy utdanning

Simmenes ikke gjenvalgt: – Føler jeg ikke fikk noen begrunnelse

Fra FLT-leder Ulf Madsens kontor kan en så vidt skimte LOs kontorer.

Fra FLT-leder Ulf Madsens kontor kan en så vidt skimte LOs kontorer.

Torgny Hasås

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse