JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV:

Lysbakken: – Nå trenger vi at de rødgrønne partiene kommer sammen

SV-lederen vil ha rødgrønn samling mot sentralisering og for klimaet.

Jan-Erik Østlie

SV-leder Audun Lysbakken ber de rødgrønne partiene samle seg om et forlik mot sentralisering og økte forskjeller og for en rettferdig klimapolitikk.

Det sier han i et intervju med Klassekampen, gjort i forbindelse med at han holdt tale på sommerleiren til Sosialistisk Ungdom.

Vil ha historisk skifte

Lysbakken ser tilbake til det såkalte kriseforliket mellom bonde- og arbeiderbevegelsen i 1935. Den gang støttet Bondepartiet Arbeiderpartiets budsjettforslag for å øke sysselsettingen, mens Ap til gjengjeld økte jordbrukssubsidiene.

– Nå trenger vi at de rødgrønne partiene kommer sammen og legger grunnlaget for et slikt historisk skifte på nytt, sier Lysbakken til Klassekampen.

Les også: Lysbakken: – Velferdsstaten er i ferd med å rakne

Avgjør SVs regjeringsframtid

Han trekker fram tre komponenter et slikt forlik må bestå av: At forskjellsutviklingen må snus, sentraliseringen stoppes og klimamålene for 2030 nås. Det vil avgjøre SVs regjeringsframtid.

– Det avgjørende for hva slags rolle vi kommer til å ta, om det er å gå inn i regjering eller være i opposisjon, dreier seg om de tre tingene er mulig å få til eller ikke, sier Lysbakken.

Warning
Annonse
Annonse