JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Medlemsbladet i FLT får redaktørplakat

Søndag vedtok landsmøtet i FLT at medlemsbladet «Ledelse og Teknikk» skal skilles ut fra forbundets ledelse og overføres til LO Media.
Landsmøte i FLT har bestemt at medlemsbladet Ledelse og Teknikk skal overføres til LO Media og redigeres etter redaktørplakaten.

Landsmøte i FLT har bestemt at medlemsbladet Ledelse og Teknikk skal overføres til LO Media og redigeres etter redaktørplakaten.

Torgny Hasås

torgny@lomedia.no

Det var Oslo-avdelingen av FLT som fremmet forslaget, som inneholder kritikk av forbundslederen og hvordan fagbladet blir redigert.

I begrunnelsen for forslaget heter det:

«Dermed (ved å overføre bladet til LO Media red. anm.) kan også eventuelle kritiske røster blant medlemmene lettere komme til orde. I en demokratisk organisasjon bør det prinsipielt ikke være forbundsledelsen som bestemmer hvilke synspunkter som skal komme til uttrykk. Ved at FLTs medlemsblad blir en del av LO Media mener vi at kvaliteten vil bli enda bedre og at informasjonen som tilfaller medlemmene vil være mer korrekt.»

Forbundslederen er redaktør

FLTs medlemsblad «Ledelse og Teknikk» er i dag en del av forbundskontorets virksomhet, og redaktør Astor Larsen er en del av forbundets administrasjon. Forbundsleder Jonny Simmenes er ansvarlig redaktør.

De aller fleste av medlemsbladene i LO-familien har en ordning med at forbundslederen ikke er ansvarlig redaktør, at bladet har ansatt en egen ansvarlig redaktør og redigeres etter redaktørplakaten. Det vil si at det er uavhenighet mellom forbundsleder og redaktør.

Få nyhetsbrevet vårt

Motstand mot Simmenes

Som frifagbevegelse.no har skrevet tidligere ønsker enkelte avdelinger i forbundet å bytte ut forbundsleder Jonny Simmenes ved valget i morgen. Vedtaket om å overføre medlemsbladet til LO Media inngår i den politiske kritikken mot forbundslederen, og det blir regnet som et nederlag for han at vedtaket ble som det ble.

Oslo-avdelingen er sammen med Rogalands-avdelingen og avdelingen på Kongsberg de sterkeste kritikerne av Simmenes.

Innretter seg etter vedtaket

– Det er trist hvis det er noen som har opplevd det som vanskelig å slippe til i fagbladet vårt, sier Simmenes til LO-Aktuelt.

– Mitt inntrykk er at det alltid har vært mulig å slippe til i fagbladet med kritiske kommentarer, sier han. Men når det er vedtatt av landsmøtet, så er det bare å innrette seg etter vedtaket.

LO Media er LOs mediebedrift og gir ut 17 fagblader på vegne av LO og forbundene, også nettstedet frifagbevegelse.no blir gitt ut av LO Media.

• Følg oss på Facebook

Warning
Annonse
Annonse