JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nye tall: Færre får arbeidsavklaringspenger

Ved utgangen av første kvartal i år fikk 122.800 personer her i landet arbeidsavklaringspenger (AAP). Det er 1 prosent færre enn ved nyttår, viser Nav-tall.
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Colourbox.com

I alt 3,6 prosent av befolkningen i alderen 18 til 66 år fikk AAP ved utgangen av kvartalet. Andelen har holdt seg stabil siden desember 2018.

– 2018 var preget av en betydelig nedgang i antall mottakere av arbeidsavklaringspenger på nesten 17.000 personer, noe som må ses i sammenheng med regelverksendringene fra januar 2018. Så langt i 2019 fremstår det som om antallet er i ferd med å flate ut, sier Nav-direktør Sigrun Vågeng.

Ved utgangen av første kvartal 2019 fikk 12.200 personer i aldersgruppen 18 til 24 AAP. Dette er en andel på 2,6 prosent av befolkningen i denne aldersgruppen og en økning på 300 personer siden årsskiftet. Likevel er det 900 færre enn i samme periode i 2018. For andre aldersgrupper har antallet enten holdt seg stabilt eller hatt en svak nedgang.

p

Til sammen 15.100 personer har fått arbeidsavklaringspenger for første gang så langt i år. Det er det nest høyeste antallet i et enkelt kvartal siden innføringen av ordningen i 2010.

Fra årskiftet 2018 ble regelverket for å få innvilget AAP strammet inn. Blant annet ble ordinær periode med AAP redusert fra fire til tre år, og det ble innført en toårsgrense på hvor lenge man kan få AAP utover ordinær stønadsperiode. Målet med endringene var å få flere mottakere av AAP tilbake i jobb raskere.

Warning
Annonse
Annonse