JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Penger å hente for postansatte som vil ha ny jobb utenfor Posten

Posten setter av tre millioner kroner årlig til kompetansetiltak som kan gi ansatte nye jobber. Posten og Postkom er nå enige om hvordan midlene skal forvaltes.
ALLE KAN SØKE: – Send inn søknad, oppfordrer forbundssekretær Cathrine Ertsås i Postkom

ALLE KAN SØKE: – Send inn søknad, oppfordrer forbundssekretær Cathrine Ertsås i Postkom

Kai Hovden

kai.hovden@lomedia.no

Millionene som ble lagt på bordet i forbindelse med hovedoppgjøret skal brukes til kompetansetiltak for de ansatte. Målet er at dette skal styrke deres stilling i nok en periode preget av nedbemanning og omstilling.

En partssammensatt gruppe har i løpet av sommeren blitt enige om hvordan disse pengene skal forvaltes.

Samferdselsministeren vil ikke betale hundrevis av millioner for «tomme postbiler»

Bare å søke

Midlene skal fordeles etter søknad fra de ansatte. Her er det altså bare å ta pennen fatt.

– Send inn søknad til regionsnivå i Posten, det er de som behandler søknadene i første runde. Fyll ut hva du ønsker, dokumenter hvilke utgifter dette vil medføre og forklar så godt som mulig, oppfordrer forbundssekretær Cathrine Ertsås.

Regionen behandler og sjekker at informasjonen stemmer før en partssammensatt gruppe endelig godkjenner. Målet er at flest mulig skal få.

Det skal bli færre dager med brevpost. Nå krever Posten fortgang i prosessen

Fordeler trykket

Pengene skal gå til kurs- og studiekompensasjon, og forutsetningen for å motta støtte er at søkeren på denne måten bidrar til å løse fremtidige omstillingsbehov ved å si opp sin nåværende stilling i Posten.

– Det kan dreie seg om å tilegne seg kompetanse til å komme over i annet arbeid i møte med overtallighet i Posten, eller at man via kompetansetiltak kan kvalifisere seg for nytt arbeid og dermed overlate sin nåværende stilling til en annen i Posten-systemet, forklarer Ertsås.

Tanken er at man skal fordele omstillingspresset mellom de som får beskjed om at de er på vei mot overtallighet, og de som sitter i en tryggere posisjon men bærer på et ønske om å finne på noe nytt.

– Dermed kan kanskje flere yngre få bevart plassen sin, sier Ertsås.

Postkom setter fart på arbeidet med forbundssammenslåing

Mye å hente

Postkom og Posten er enige om at normalt maksimalbeløp for tildeling settes til 100.000 kroner. Men i spesielle tilfeller kan man også få støtte ut over dette. Det viktigste er å dokumentere så grundig som mulig hva du har tenkt.

– Vet du for eksempel at en lokal bedrift søker folk, og at du vil være kvalifisert ved å ta et kurs, er det noe man absolutt vil kunne få støtte til. Samtidig er det ikke hyggelig å måtte oppfordre folk til å søke seg ut, men situasjonen krever det, understreker Ertsås.

Søknadsfristen er den første i hver måned.

– Vi har gjort det slik for at folk som finner noe interessant skal ha mulighet til å hive seg rundt og søke, forklarer Ertsås.

Postbud Jørn Vego (58) har lite til overs for at staten tar ut profitt mens Posten er under omstilling

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i Posten, Bring og DNB.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse