JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fortjent respekt til Blitz

Jeg hører til de som mener at fredsprisen til Obama kom litt vel tidlig. Foreløpig har han ikke fått gjort så veldig mye. Når det er sagt; litt ”change” har det blitt. En av disse endringene kunne vi lese i dagens Dagbladet.

morten.hansen@lomedia.no

VG Nett siterer Dagbladet med tittelen ”Politiet: - Slutt med stigmatisering av Blitz

En tittel som pirret meg. I saken sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt:

– Det må bli slutt på stigmatiseringen av Blitz og slike miljøer. Ikke alle kan være A4, vi har plass til det i et demokrati. Takke meg til folk som har et engasjement, heller det enn de passive og uengasjerte.

Politiet har brukt mye tid og penger i forkant av årets fredsprisutdeling. Kontakt med grupper som ville demonstrere mot Obama har vært en av oppgavene. Det er bra å se at Politiet har skjønt betydningen av dialog – også med de gruppene som står litt på siden.

Jeg har aldri hatt noen form for tilknytning til Blitz-miljøet. Jeg har ikke engang vært inne i bygården som ligger i Pilestredet. Men jeg har alltid hatt en sterk sympati for dem som har tilhørt til dette miljøet. Jeg har sansen for folk som faller litt utenfor de A4-rammene som Fredriksen snakker om.

Ikke minst har jeg den dypeste respekt for mange av de meningene som Blitzerne har forfektet og, bokstavelig talt, stått på barrikadene for.

Blitz har til tider vært nasjonens ryggrad. De har sagt klart fra når andre har tiet. Når nazistene har gått ut i gatene har Blitzerne stått og ventet på dem for å vise sin avsky – mens vi andre har trukket på skuldrene De har tatt den julingen vi andre har fortjent.

Derfor er det gledelig å høre oslopolitiets nye melodi. Gledelig for demokratiet, forhåpentligvis gledelig for Blitz, og gledelig for alle oss andre.

Annonse
Annonse