JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp vil investere i atomvåpen

Fremskrittspartiets Ulf Leirstein mener oljefondet bør kunne investere i selskaper som produserer deler til atomvåpen.

I sitt partiprogram, «Frp vil», tar partiet til orde for en radikal endring i utenrikspolitikken, med mindre bistand, økt støtte til NATO og investeringer i våpenindustri, ifølge NRK.

– Det er ingen som liker krig. Det er ingen som liker atomvåpen. Men man må heller jobbe fram forbud og jobbe for nedrustningsavtaler. Om oljefondet trekker seg ut, betyr det ikke at noen stopper å lage atomvåpen. Da må det et internasjonalt forbud til, sier Leirstein, som er partiets finanspolitiske talsmann.

Ifølge NRK ønsker Frp at oljefondet skal gå inn igjen som medeier i det israelske selskapet Elbit, som regjeringen i forrige uke ba oljefondet trekke seg ut av. Årsaken er at selskapet produserer utstyr til overvåking av muren som Israel har bygget på den okkuperte Vestbredden.

– Hva som er moral og hva som er etikk for den enkelte kan være vanskelig. Men hvis man gjennomfører dette fullt ut og kutter ut alt som er farlig og litt galt, så er det ikke så veldig mye man kan investere i snart, sier Leirstein.

Partiet ønsker også å oppheve de geografiske restriksjonene på Norges militære bidrag i Afghanistan, og overlate til militæret å sette inn styrkene der behovet er størst i Afghanistan og andre land Norge går inn med styrker i. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse