JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frykter for mange stemmer

Redaktør Bjarte Ystebø frykter at mange ikke-kirkegjengere stemmer ved årets kirkevalg.

Ystebø anser det som et demokratisk problem dersom mange av de som ikke går i kirken stemmer ved kirkevalget i år.

For første gang er kirkevalget lagt til samme dato som stortingsvalget, og valgdeltakelsen er dermed ventet å øke. Redaktøren i den kristenkonservative avisen Norge I Dag frykter at det kan bidra til flere liberale stemmer, og er skeptisk til ordningen.

Han mener at de som går i kirken regelmessig har mer konservativt syn på blant annet homosaken enn mer passive medlemmer.

– Jeg tror politikerne ønsker å forlenge homokampen de har drevet i regjeringsperioden. Men jeg håper jo at det ikke blir slik, men at det faktisk blir de som går i kirken som også vil gå og stemme. Dersom mange av de som aldri går i kirken stemmer ved kirkevalget som del av en forlenget politisk kamp, så er det et stort demokratisk problem, sier Ystebø til NRK.

Sogneprest i Fyllingsdalen, Jarle Veland, er uenig, og mener at kirken må tåle demokrati.

– Vi har ikke noe A- og B-medlemskap i kirken. Alle er likeverdige medlemmer. Jeg synes kirken gang på gang går i den samme fellen, at man lar andre spørsmål overskygge det som egentlig er kirken sitt hovedbudskap, sier han. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse