JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frykter streikebryteri

– Vi er bekymret for at streikebryteri kan skje. Her burde arbeidsgiver vært klinkende klar, mener Ellen Dalen, NTL-leder ved Universitetet i Oslo.

NTL-lederen ved universitetet i Oslo (UiO) har flere kampsaker. En av dem er altså streikebryteri, at ledere nå kan gå inn og gjøre jobben for dem de har arbeidsgiveransvar for.

– Vi er bekymret for at dette kan skje. Vi mener at arbeidsgiver burde vært klinkende klar her, fortsetter Dalen, med klare hint til universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe.

– Vi har ingen uformell kontakt, bedyrer Dalen, etter at Bjørneboe har passert de streikende og slått av en kort prat utenfor administrasjonsbygget.

Et annet standpunkt Ellen Dalen og de NTL-organiserte har tatt, er at de ikke vil dele stand med Akademikerne, dersom de også går ut i streik.

– Vi er helt på kollisjonskurs. Frykten er at de skal klare å ødelegge tariffavtalen helt.

Til sammen er rundt 300 UiO- ansatte tatt ut i streik. IT-folk er blant disse.

– Jeg har fått noen telefoner fra folk som trenger hjelp med teknisk utstyr her på huset, men jeg sier selvsagt konsekvent nei, forteller Dag Christian Bjørnsen.

Ellers er gjengen foran administrasjonsbygget ved universitetet enig med LO Stat, og mener de har lagt fram et moderat krav.

– Vi er en høyt kvalifisert arbeidsplass, og mener det ikke er grunnlag for at vi skal få lavere lønn enn privat sektor, sier Ellen Dalen.

– Den økonomiske ramma er viktigst for oss. Samtidig er vi svært overrasket over at like rettigheter for innleide vikarer ikke er tatt inn i tariffoppgjøret. UiO har en midlertidighet på over 25 prosent, noe jeg vil påstå er ekstremt mye, fortsetter Dalen.

Warning
Annonse
Annonse