JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Generasjon Grønn på tur

Miljøministeren skal sende unge miljøambassadører landet rundt for å spre kunnskap om klima og miljø.

I løpet av høsten skal seks unge miljøambassadører besøke 120 ungdomsskoler og videregående skoler i samtlige fylker. Det er miljø- og utviklingsminister Erik Solheim som har gitt dem i oppdrag å reise rundt med foredraget Generasjon Grønn. Over 200 skoler søkte om å få besøk.

– Miljøambassadørene har fått et av de viktigste samfunnsoppdragene, å formidle kunnskap om miljø og engasjere skoleelever i miljøspørsmål, sier Erik Solheim.

Foredraget tar blant annet opp klima- og naturmangfold, og framtidens løsninger i et lavutslippssamfunn. I samarbeid med Naturfagsenteret er det utarbeidet pedagogiske opplegg som skolene kan bruke som et ledd i forberedelser og etterarbeid.

De seks ambassadørene, som alle er i 20-årene, er håndplukket blant 70 søkere fra landets høyskoler og universiteter. De har videre blitt kurset i miljøtemaer og presentasjonsteknikk av polarfarer Tobias Thorleifsson, meteorolog og klimaformidler Siri Kalvig og klimaforsker Kikki Kleiven.

– Det er viktig å holde trykket oppe på miljøengasjementet også i skolen. I ungdomstida blir holdninger og verdier formet. Generasjon Grønn handler derfor også om hvilke samfunnsverdier vi må legge vekt på for å få til en grønnere framtid, sier Solheim.

Turneen foregår fra 13. september til 15. desember, i regi av Klimaløftet i Miljøverndepartementet. (ANB)

Warning
Annonse
Annonse