JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Har krefter og lyst

Kristin Halvorsen har både krefter og lyst til å fortsette som partileder i SV. Hun vil jobbe mer med fordeling, skole og miljøspørsmål.

christina.halvorsen@anb.no

Kristin Halvorsen tar gjenvalg som partileder, noe hun kunngjorde for landsstyremøtet i SV i Oslo lørdag.

Både lyst og krefter

Halvorsen sier hun har både lyst og krefter.

– Til syvende og sist er det det som avgjør, om en har lyst til å være partileder. Det krever mye arbeid og en må vite at en har både krefter og lyst til å gjøre det. Og det har jeg, sier Halvorsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Hvilke reaksjoner har du fått på dette?

– Landsstyret virket fornøyd. Jeg tror jeg blir valgt, ler Halvorsen.

– Tydelig på våre saker

Halvorsen sier SV har en utfordring i å sørge for både nytt flertall i 2013 og at partiets egen oppslutning styrkes.

– Det er mange velgere som synes det er krevende å følge med, mange nyheter fra politikken flagrer bare forbi, og det stiller enda større krav til oss om å være enda tydeligere på våre saker og vårt verdigrunnlag og mobilisere for det. Vi må vise velgerne at de er tjent med at SV har oppslutning, sier Halvorsen.

Hun peker på at SV mobiliserer fra to hold; hjemmesitterne og Arbeiderpatiet.

– Det er klart at når vi samarbeider med det partiet som også er vår største konkurrent, så er det ikke så lett for velgerne å se at det faktisk gjør en betydelig forskjell om SV har stor oppslutning eller ikke, erkjenner partilederen.

Fordeling, skole og miljø

– Hvilke saker blir de viktigste for deg i en ny periode som partileder?

– Rettferdig fordeling. Der har vi oppnådd mye, men det er en utfordring hele tiden å sørge for at vi er et rettferdig samfunn med små forskjeller og lite fattigdom. Så må vi få til en mer praktisk og motiverende skole, hvor barn og unge kan få vist flere sider av seg selv. Og så er det miljøspørsmålet, som nå gjelder særlig Lofoten og Vesterålen, sier Halvorsen. (ANB)

Annonse
Annonse