JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hardt å være IT-sjef

Fire av fem norske IT-sjefer melder om økt arbeidsmengde og flere krav fra bedriftsledelsen.

Det kommer fram i en undersøkelse Medialect har gjennomført for IT-konsulentselskapet Steria. Hele 80 prosent av IT-sjefene som deltok i undersøkelsen erklærte seg helt eller delvis enig i at arbeidsoppgavene har økt de siste årene, uten at ressursene har økt tilsvarende.

– IT-avdelingen må stadig vekk finne måter å skvise mer ut av de samme ressursene på, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Anders Lindgren i Steria til Pressenytt.

Gjensidig forståelse

Dette er likevel ikke så dramatisk som det kanskje høres ut, mener Lindgren.

– Stadig flere bedriftsledere krever å få mer igjen for IT-investeringene sine, og ofte er potensialet absolutt til stede for effektivisering. Stikkordene er gjensidig forståelse – IT-sjefen må forstå bedriftens forretningsutfordringer, og ledelsen bør sette seg inn i bedriftens IT-utfordringer og legge klare føringer, påpeker Lindgren.

Det er mye som tyder på at denne gjensidige forståelsen allerede er på plass. I undersøkelsen svarer hele 77 prosent av IT-sjefene at bedriftsledelsen i stor eller ganske stor grad er lydhør for IT-avdelingens ønsker og behov. Bare tre prosent føler at de ikke møter noen forståelse fra toppledelsen.

Moderne IT-avdeling

– De siste ti årene har IT-sjefrollen blitt stadig mer profesjonalisert. Det er lenge siden IT-folkene satt med obskure t-skjorter isolert i et kott og spiste kald pizza. En moderne IT-avdeling sitter i bedriftens hjerte og leverer viktig støtte til forretningskritiske funksjoner. Å få toppledelsen til å se potensialet som ligger i IT-avdelingen har tatt lengre tid, men undersøkelsen vår antyder at det har vært en utvikling, sier Anders Lindgren til Pressenytt.

Samtidig som IT-sjefen møtes med stadig flere krav, får han eller hun også mer ansvar på arbeidsplassen sin. Stadig flere IT-sjefer sitter i ledergrupper og er med på å fatte beslutninger langt utenfor sitt tradisjonelle ansvarsområde.

Lindgren mener større makt og strengere krav passer sammen som hånd i hanske.

– Å gi ansatte mer innflytelse har vært en trend i arbeidslivet i flere år. Samtidig forventes ansatte i langt større grad å ta ansvaret for bedriftens bunnlinje. Her har nettopp en IT-sjef med forretningskompetanse mye å bidra med, sier han. (ANB)

Pressenytt skriver og distribuerer nyhetsartikler til norske medier på vegne av oppdragsgivere. Denne artikkelen er skrevet på oppdrag for Steria.

Annonse

Flere saker

Annonse