JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hareide stiller som lederkandidat

Knut Arild Hareide har bestemt seg for å si ja til å stille som lederkandidat i Kristelig Folkeparti på landsmøtet til våren.

En rekke fylkeslag i KrF har de siste ukene foreslått Hareide som ny KrF-leder etter Dagfinn Høybråten, men først nå sier Hareide at han vil stille som kandidat, melder NRK.

– Jeg har vært i tvil om jeg er den rette til dette, men jeg er veldig sikker på at jeg har lyst til å lede KrF. Jeg er veldig motivert, og så får KrF avgjøre om jeg er den rette, sier Hareide.

Hareide har ingen motkandidater og han blir dermed etter alle solemerker KrFs neste leder.

Hareide sier at han ikke blir skremt av dårlige meningsmålinger og tidligere intern strid i partiet.

– Jeg opplever at KrF i dag er et samlet parti, og vi ønsker å stå sammen framover. Jeg tror den krevende tiden som vi har lagt bak oss, gjør at hele partiet er motivert til å vise det beste. Og det beste av KrF trenger Norge, sier Hareide.

Når landsmøtet har banket ham gjennom som ny KrF-leder til våren, skal han lede partiet fram mot stortingsvalget i 2013. Foreløpig er han ikke klart il å svare konkret på hvordan KrF vil stille seg til et regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet.

– Jeg tror ikke at vi nå skal diskutere regjeringssamarbeid, sier Hareide. Han legger til at hele partiorganisasjonen skal være med på å ta stilling til en slik problemstilling, og at det uansett ikke vil skje før i 2013. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse